Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 1. 2013,
21.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

hokej

Petek, 11. 1. 2013, 21.46

8 let

Olimpija še vedno upa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V 40. krogu so hokejisti Olimpije odigrali še četrto tekmo zapored doma, le da je bilo tokrat prizorišče Tivoli. Nasproti je ''zmajem'' stal vodilni Dunaj, ki pa je moral priznati premoč z 2:4.

Po treh tekmah na prostem so se zeleno-beli znova vrnili v Tivoli, kjer je bilo topleje, a po pričakovanjih manj navijačev in to kljub temu, da so imeli tisti, ki so si ogledali prvo tekmo na bežigrajskem štadionu, prost vstop.

Prva tretjina ni postregla z večjim številom resnejših priložnosti, z izjemno zadnje minute, so pa imeli močno pobudo gostje, kar pa niti ne čudi, saj je Dunaj vodilna ekipa lige. Hokejisti iz avstrijske prestolnice so imeli v tem delu igre tudi dvakrat igralca več, prvič niso bili pretirano nevarni, v drugi pa se je moral vratar Jerry Kuhn nekajkrat kar konkretneje potruditi, da je zaustavil plošček oziroma obranil strel. Izbranci Bojana Zajca so svoje priložnosti čakali predvsem prek protinapadov (Matej Hočevar, Kevin DeVergilio, Andrej Hebar, Brock McBride), vendar prav tako niso bili dovolj natančni. Kot že omenjeno, je bilo v zadnji minuti vroče pred domačimi vrati, a je bil Kuhn vedno na mestu.

Po zadetku začeli leteti po ledu

Takoj na začetku druge tretjine je prišlo do močnega pritiska gostujočega moštva, Olimpiji ni uspelo priti iz obrambne tretjine, ko pa ji je le uspelo, je sledil protinapad treh igralcev proti dvema. Žiga Pance je prišel do strela, ki pa je bil blokiran. Isti igralec je nato prišel še do ene priložnosti, tokrat je skušal preigrati vratarja Matthewa Zabo, a je slednji s skrajnimi močni zadržal plošček. Sledila je izključitev na domači stran, ki je bila, tudi z nekaj sreče, kaznovana po štirih sekundah. Jamie Fraser se je odločil za strel, plošček pa se je odbil na drugo vratnico na palico Joshue Soaesa, ki mu prazne mreže ni bilo težko zatresti.

Do prvega ''power-playa'' na tekmi je nato prišla tudi Olimpija in uspela izenačiti rezultat. Andrew Thomas je z modre črte streljal na dolgo vratnico, višina ploščka pa je bila ravno prava, da Zaba ni imel možnosti obraniti poizkusa. V 28. minuti je Chris D'Alvise s preigravanjem osmešil nasprotnikovega igralca, na tla položil čuvaja mreže, vendar pa strel ni bil dovolj visok, da bi končal v mreži. Dvakrat zapored so imeli nato domači igralca več (za 16 sekund celo dva), in če je veselje Hebarju preprečila prečka, DeVergiliu pa vratnica, se je v tretje le zatresla mreža. Po izdelani akciji se je med strelce vpisal prav DeVergilio. To je ''zmaje'' dvignilo, pripravili so si še nekaj priložnosti, v 35. minuti pa povišali na 3:2. Izza vrat je prejel podajo Matej Hočevar in s strelom iz prve ukanil Zabo. Trener gostov pa se je odzval s pol minute odmora. Do konca drugega dela igre se rezultat ni več spremenil, Capitals so imeli še situacijo treh igralcev proti enemu, a niso bili uspešni.

Tretjina izključitev

Zadnjo tretjino so domači začeli nedisciplinirano, si hitro prislužili dve izključitvi, Dunaj je imel med drugim 24 sekund dva igralca več. A med vratnicami je stal še naprej odlični Kuhn, ki je na trenutke deloval kot hobotnica. Zbral je namreč nekaj neverjetnih obramb. Gostom so počasi začeli popuščati živci, z umazanimi prijemi so začeli provocirati, vendar jim Ljubljančani niso ostali dolžni. Igra je postala raztrgana, izključitve so se vrstile in v 48. minuti so bili na vsaki strani po trije igralci na ledu. Zadeve so se le pomirile, Dunaj pa je začel loviti zaostanek, medtem ko je Olimpija branila prednost.

Šest minut pred koncem so gostje dobili priložnost ob igralcu več, a kaj, ko je med vratnicami bil še naprej nepremagljiv Kuhn. Ob koncu je sledila nova nešportna poteza gostov, naleteli so na domačega čuvaja mreže, Thomas pa znova ni imel poguma, da bi nasprotniku podelil nekaj udarcev in pokazal, da je vratar nedotakljiv. Trener Dunaja se je več kot tri minute pred koncem odločil, da iz vrat potegne čuvaja mreže, a je DeVergilio to hitro kaznoval z novim golom. Capitals se sicer niso predali in 62 sekund pred koncem ob igralcu manj po protinapadu prek Soaresa znižali na 2:4.

Z novo zmago, že tretjo v sezoni proti Dunaju, hokejisti Olimpije še naprej upajo, da se jim bo uspelo prebiti med šest ekip, ki bodo neposredno potovale v končnico. Za kaj takega je do konca prvega dela na voljo toliko zmag, kot je krogov, se pravi štiri, prav tako pa jim morajo iti na roko drugi rezultati.

Ne spreglejte