Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 10. 2012,
21.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 20. 10. 2012, 21.10

8 let

Slovenski prvaki tokrat brez vsakršnih težav

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 4. kroga srednjeevropske lige premagali Unicef Bratislavo s 3:0 (19, 20, 17).

V tretji zaporedni tekmi na domačem igrišču so slovenski prvaki zabeležili tretjo zaporedno zmago, za razliko od prejšnje tekme proti Posojilnici Dobu tokrat brez vsakršnih težav, čeprav bi se tudi tokrat dalo igrati bolje. V igri Ljubljančanov je še vedno nekoliko preveč napak (17 so jih naredili pri servisih), še vedno igra ni podobna tisti, ki bi si jo pred začetkom lige prvakov (ACH bo prvo tekmo igral v sredo, in sicer v Stožicah proti Unterhachingu) želel trener Luka Slabe.

Če so Korošci pred tednom do neke mere te napake znali kaznovati (osvojili so niz, v preostalih pa klonili šele v končnici), pa so bili Slovaki tokrat premalo kakovostni, da bi lahko nudili večji odpor. Enakovredni so bili so le na začetku tekme, v drugih dveh nizih pa so Slovenci dokaj hitro strli njihov trud. Predvsem zaradi razlike pri zaključevanju napadov, domači pa so bili boljši tudi v vseh drugih elementih, le neizsiljenih napak so storili več.

Slabe je za razliko od prve tekme tekmo začel z Gregorjem Ropretom na mestu organizatorja igre, na mestih sprejemalcev sta bila Jason Jablonsky in Uroš Kovačević, na mestu korektorja Mory Sidibe, na mestu blokerja pa ob Borislavu Petroviću Matej Vidič. A spremenjena postava je v uvodu imela nekaj težav, Slovaki so držali korak do izida 13:14, nato pa je Sidibe s točko v napadu in bloku svojo ekipo na odmor popeljal z vodstvom za tri točke. Po odmoru so prednost hitro še povečali (22:16) in zanesljivo povedli z 1:0.

S točko je drugi niz odprl Jablonsky, Ropret je dosegel as, za vodstvo 3:0 pa je poskrbel Sidibe. Prednost treh točk so domači držali do odmora, nato pa jo le še večali. Tudi v zadnjem nizu so ušli na začetku, a so se sredi niza gosti približali na 12:13. Pol minute odmora Slabeta pa je stvari hitro postavilo na svoje mesto, v nadaljevanju so igralci ACH Volleyja zlahka prišli do zmage, četrte v letošnjem tekmovanju.

Ne spreglejte