Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 2. 2015,
11.26

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Calcit Volleyball

Petek, 13. 2. 2015, 11.26

8 let, 1 mesec

Kamničanke in Mariborčanke za krono srednjeevropske lige

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V soboto bo v Kamniku prva finalna tekma srednjeevropske lige med odbojkaricami Calcita Volleyballa in Nove KBM Branika. Povratna tekma prihodnji petek v Mariboru.

Igra se po sistemu, ki velja tudi v evropskih pokalih, se pravi, da bo na koncu zmagala ekipa, ki bo boljša v obeh tekmah.

"Na poraz v pokalu Slovenije se nima več smisla ozirati. Kar je bilo, je bilo. Verjamem, da smo se iz tega poraza kaj naučile, zato tega ne jemljem kot nekaj negativnega. V letošnji sezoni smo z Mariborčankami igrale dvakrat, resda obakrat izgubile, toda predvsem na domači tekmi v Kamniku smo jim bile zelo blizu. Verjamem, da nam bo to, kar nam ni uspelo takrat, uspelo jutri. Mislim, da je prišel čas, da prvič v tej sezoni premagamo Branik," je prepričana igralka Calcita Lana Ščuka, ki je v sredo z mladinsko reprezentanco Slovenije prejela Bloudkovo plaketo.

Glede na majhno število tekem, ki jih v letošnji sezoni igrajo kamniške odbojkarice - v podobnem položaju so tudi Mariborčanke - je težko reči, ali so s formo v vzponu. Toda v primerjavi z decembrskim obračunom proti aktualnim slovenskim pokalnim in državnim prvakinjam bodo varovanke Gašperja Ribiča močnejše za Eleno Kučej. Zato pa bodo na drugi strani mreže nasprotnice slabše za Moniko Potokar, ki jo je zamenjala Sarah Ammerman, takoj po finalu pokala Slovenije pa jih je zapustila še Ana Starčević. Nekdanja igralka Calcita svojo kariero nadaljuje v turškem Bešiktašu.

"Kar se motivacije tiče, je ne bo manjkalo ne na eni ne na drugi strani. Že zato, ker se igra finale. Na odhod Ane Starčević nismo imeli vpliva, smo pa vsi v klubu lahko zadovoljni, da je odšla v tako velik klub. Toda zgodba z Ano Starčević je od tistega trenutka, ko je odšla, zame končana. Ne obračam se več nazaj in se tudi ne sprašujem, kako bi bilo, če bi ostala. Ker je ni, moramo gledati naprej in če sem korekten in realen, se nam pozna, da kot ekipa še nismo popolnoma preklopili na to, da je ni več z nami in mislim, da se tudi še nismo dovolj uigrali z Ammermanovo. V tem trenutku naša igra ni na tisti ravni, kot je bila v finalu pokala Slovenije, ko smo bili do zdaj v letošnji sezoni verjetno v najboljši formi," pred jutrišnjo tekmo s Kamničankami razmišlja Bruno Najdič, trener Nove KBM Branika.

Ne spreglejte