Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 12. 2013,
18.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

odbojka ACH Volley

Sobota, 21. 12. 2013, 18.51

8 let

S pol moči do zmage nad Kecskemetom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 12. kroga srednjeevropske lige v gosteh premagali Gorter Kecskemet s 3:0 (20, 23, 22).

Odbojkarji ACH Volleyja so med tednom končali nastope v ligi prvakov, tako da so se lahko povsem osredotočili na preostala tekmovanja. Najprej jih je čakala tekma srednjeevropske lige z madžarskim Gorter Kecskemetom, ki so ga v Tivoliju gladko premagali. Že takrat so videli, da je kakovost krepko na njihovi strani, s takim razmišljanjem pa so tudi odigrali tekmo na Madžarskem. Do zmage, osme v tekmovanju, so namreč prišli s pol moči, v sami igri niso blesteli, a so v najpomembnejših trenutkih stopili na plin, kar je bilo dovolj za zanesljivo zmago.

Prav vsi nizi so bili izenačeni vse do končnice. V prvem je bil zadnjič izid izenačen na 19. točki, do konca so gostiteljem Ljubljančani dopustili le še eno točko. V drugem so domači ob drugem tehničnem odmoru vodili s 16:13, vendar je gostom zadostovalo le nekaj minut zbrane igre, da so izid spreobrnili v svojo korist in povedli z 2:0. Podobno je bilo v tretjem nizu, ko sta bili ekipi izenačeni na 21:21, v nadaljevanju pa je prišla do izraza kakovostna razlika in neobremenjenost slovenskih prvakov, ki so igrali brez Andreja Flajsa, Anđelka Ćuka, prvega organizatorja igre Gregorja Ropreta in prvič tudi brez Milana Rašića, ki je že odšel v francoski Cannes.

Odhod prvega blokerja (tudi njegova zamenjava Hrvat Ivan Mihalj še ni zaigral) pa se na tej tekmi ni posebej poznala, saj ga je uspešno nadomestil Mario Koncilja, svoje pa je v obrambi spet dodal tudi Matej Vidič. Z igro v napadu pa trener Luka Slabe ne more biti najbolj zadovoljen, saj z izjemo Janka Breganta, z 19 točkami najučinkovitejšega igralca tekme, ki je bil tudi najbolj razpoloženi server, in delno Matije Pleška, ni imel razpoloženega napadalca.

Ne spreglejte