Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 3. 2023,
12.20

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

šah

Petek, 24. 3. 2023, 12.20

1 leto

Šah

Indijec Mendonca zmagovalec turnirja v Novi Gorici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
šahovski turnir | Mladi indijski velemojster Leon Luke Mendonca je zmagovalec šahovskega turnirja v Novi Gorici.  | Foto Andreja Dobrovoljc

Mladi indijski velemojster Leon Luke Mendonca je zmagovalec šahovskega turnirja v Novi Gorici. 

Foto: Andreja Dobrovoljc

V četrtek se je v Novi Gorici zaključil 27. mednarodni turnir v šahu Hit Open 2023. Turnirja z najdaljšo tradicijo se je udeležilo 124 igralcev iz 13 držav. Zmago si je s popolnim izkupičkom točk zagotovil mladi indijski velemojster Leon Luke Mendonca. Najboljši Slovenec velemojster Marko Tratar je bil tretji.

šahovski turnir | Foto: Joško Čibej Foto: Joško Čibej

Edini slovenski odprti večdnevni šahovski turnir, uvrščen v koledar Mednarodne šahovske zveze Fide, je pripadel prvemu nosilcu Leonu Luku Mendoncu. Zmago je zabeležil v vseh devetih partijah. Na turnirju je sicer nastopilo deset velemojstrov, so sporočili organizatorji.

Najmlajši in najstarejši udeleženec turnirja.  | Foto: Matjaž Lovišček​ Najmlajši in najstarejši udeleženec turnirja. Foto: Matjaž Lovišček​ Dogajanje na turnirju so predstavniki Šahovskega kluba Nova Gorica popestrili tudi z nekaj zanimivimi trenutki. Med drugim so posebno pozornost namenili najmlajšemu udeležencu Marku Domjanu, ki je na turnirju nastopil prvič in turnirskemu veteranu Italijanu Giuseppeju Lacu, ki je na turnirju sodeloval že več kot dvajsetkrat.

"Veseli me, da je bila tudi letos na turnirju pestra mednarodna udeležba ter da se je turnirja udeležilo veliko mladih šahistov in šahistk. Verjamem, da se ime našega turnirja vedno bolj širi po svetu in upam si trditi, da se bo našega turnirja v prihodnje udeležilo še več šahistov in šahistk iz celega sveta," je dejal Matjaž Lovišček, predsednik kluba in direktor turnirja.

Organizator turnirja Šahovski klub Nova Gorica je naslednjo 28. izvedbo turnirja napovedal za januar 2024.

Ne spreglejte