Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 5. 2012,
10.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nestor Mankoč Ilirija

Ponedeljek, 7. 5. 2012, 10.09

8 let

Ilirija še kar čaka nov bazen in EP 2013

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Stari Bloudkov bazen ljubljanske Ilirije je konec tedna gostil že 32. mednarodni plavalni miting. Udeležba je zaradi skoraj stoletja starega objekta iz leto v leto slabša.

Zaradi tega na Iliriji še kar upajo, da bi še letos začeli z gradnjo pokritega bazena, ki bi Ljubljani omogočil normalen razvoj plavanja in izvedbo EP 2013.

"Verjamem, da se bo tudi država odločila za izvedbo tega projekta in pridobila ustrezna evropska sredstva, ki so na voljo," pravi prvi mož Ilirije in gonilna sila za izgradnjo novega objekta Nestor Mankoč, ki dodaja, da mesto Ljubljana projekt podpira, v kratkem pa pričakuje tudi konstruktivne pogovore z odgovornimi v državi.

"Če začnemo z izgradnjo Ilirije, bomo na njej prihodnje leto izvedli tudi evropsko prvenstvo v 25-metrskih bazenih. Kot rezervna priložnost se ponujajo Stožice, a želja je Ilirija. Dokončno moramo kandidaturo potrditi konec meseca na evropskem prvenstvu v Debrecenu na Madžarskem," še pravi Mankoč, ki pravi, da je časa za izgradnjo bazena sicer malo, a da realizacija plavalnega dela v letu dni ni vprašljiva, saj so vsi načrti pripravljeni in čakajo le še na izvedbo.

Sicer pa sam vidi nov plavalni objekt tudi kot priložnost za Ljubljano in Slovenijo. Po eni strani bi se odprle številne zaposlitve v času gradnje, Ljubljana bi s selitvijo parkirnih prostorov iz Tivolija v načrtovano garažno hišo dobila nove zeleno površine, sprostil bi se tudi Narodni dom, saj je v sklopu objekta načrtovana tudi izgradnja gimnastične dvorane. "Verjetno bi bil vesel tudi Stanko Bloudek, če bi videl, da se tukaj gradi nova Ilirija," še dodaja Mankoč.

Ponujajo se seveda tudi drugačne perspektive in mnogi so mnenja, da bi moral plavalni bazen zrasti v Stožicah ob novi dvorani in stadionu, a pri Iliriji opozarjajo predvsem na dostopnost objekta z javnim transportom, ki je ob koncu Celovške ceste v Ljubljani med najboljšimi.

Na starem bazenu se v plavalnem klubu vsako leto znova trudijo zagotoviti plavalno sezono, a je vzdrževanje starega in dotrajanega objekta drago in težko. Tudi letos so poskrbeli, da bodo imeli kopalci na voljo lep, prebarvan bazen, uredili so gostinski objekt in druge malenkosti.

Ne spreglejte