Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 8. 2014,
11.19

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

odbojka na mivki Ana Skarlovnik Jelena Pešić odbojka Ljubljana Beach Volley Challenge

Sobota, 2. 8. 2014, 11.19

7 let, 12 mesecev

Hrvaško-ameriško slavje v Ljubljani, Slovenki tretji (foto in video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski odbojkarici na mivki Ana Skarlovnik in Jelena Pešić sta na Beach Volley Challengeu v Ljubljani ugnali češki par in osvojili tretje mesto. Slavil je hrvaško-ameriški par Vernier-Claes.

Prvi mednarodni turnir v ženski konkurenci je končan. Zasluženo sta ga dobili Hrvatica Dalida Vernier in Američanka Kelly Claes, ki sta v finalu premagali avstrijsko-brazilsko navezo Pauline Alves in Sussane Kreuzrigler in pobasali 1000 evrov nagrade. "Na turnir sva prišli z visokimi pričakovanji, vedeli sva, da lahko poseževa visoko, in tudi sva. Kar se tiče turnirja - same pohvale, na boljšem še nisem bila. Vse je bilo tako, kot mora biti, tako da res vse pohvale organizatorju. Naslednje leto se morava s Kelly nujno vrniti," po zmagi ni skrivala navdušenja hrvaška odbojkarica.

Izvrstni bron

Kaj sta po fenomenalnem uspehu in končnem tretjem mestu povedali slovenski junakinji Ana Skarlovnik in Jelena Pešić? "Mislim, da je bilo tole lažje, kot sva pričakovali. Maščevanje je sladko, saj sva v skupinskem delu oba niza proti Čehinjam izgubili na 19. točki. Za nama je izjemen, nepozaben turnir, če bo naslednje leto spet, naju kar štejete zraven," je bila do ušes nasmejana Ana, njene besede pa je dopolnila še Jelena: "Čeprav sem Primorka, je bil tale turnir v prestolnici res izjemen. Želim si še več takih turnirjev, take publike, res je bilo odlično. Hvala vsem za spodbudo." Punci sta že namignili, da bosta sodelovali tudi naslednje poletje, pogodba je že podpisana, sta v smehu še dodali.

Izpadli z zmagovalkama

V petkovem četrtfinalu sta se kasnejši osvajalki 3. mesta rešili iz izgubljenega položaja, v polfinalnem obračunu pa jima ni uspelo ponoviti podviga. Prvi nosilki, Dalida Vernier in Američanka Kelly Claes sta slavili s 2:1 v nizih.

"Čeprav se nama ni uspelo uvrstiti v finale, morava biti z igro zadovoljni. Na trenutke nama je malce padla koncentracija in kvalitetni tekmici so to tudi izkoristili. Že osvojen niz proti favoriziranima tekmica je veliko. Ni še konec, čaka naju tekma za tretje mesto, kjer hočeva zmagati. Obe ekipi v drugem polfinalu sta premagljivi, mogoče pa bi si bolj želela Čehinji, ki sta naju premagali v skupinskem delu," je po porazu v prvem polfinalu povedala Ana Skarlovnik.

Ne spreglejte