Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
10. 5. 2013,
13.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Simon Hočevar Simon Oven

Petek, 10. 5. 2013, 13.26

7 let, 12 mesecev

Hočevar tretji na Soči, prijetno presenetil Oven

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski kanuist Simon Hočevar je na evropskem prvenstvu v klasičnem spustu zasedel 3. mesto, s četrtim mestom je prijetno presenetil Simon Oven.

Po četrtkovi otvoritveni slovesnosti v Bovcu se je v petek začel tudi tekmovalni del evropskega prvenstva v spustu na divji vodi. Prvi tekmovalci so se podali na štart že ob deseti uri, med njimi pa je bil naš najizkušenejši Simon Hočevar, ki je štartal s številko 3. Ta številka pa mu je na koncu prinesla tudi bronasto medaljo. Simon je presenetil marsikoga, tudi glavnega trenerja slovenske reprezentance Srečka Masleta. "V bistvu sem zelo zadovoljen z današnjo vožnjo, saj mi je v zgornjem delu čoln zelo lepo tekel, tehnični del pa sem tudi super odpeljal. Na vmesnem času sem dobil podatek, da sem precej blizu najboljšim, tako da mi je to vlilo še dodatne samozavesti in ostalo kar nekaj upanja za zadnji del proge. Sicer se mi je zgodila ena večja napaka, kjer sem izgubil nekaj sekund, ampak menim, da kljub vsemu ne bi mogel osvojiti 2. mesta, tako da sem res zadovoljen," je z nasmehom na obrazu razlagal 39-letni Ljubljančan, ki priznava, da je bila njegova vožnja blizu optimalnega. "Zagotovo je bila to skoraj optimalna vožnja, bi pa se lahko marsikaj drugače odvijalo, če bi proga vključevala še spodnji, najzahtevnejši del.". Med kanuisti se je tako zmage veselil Nemec Normen Weber, drugi mesto si je priveslal Čeh Ondrej Rolenc. Med kanuisti smo imeli še enega slovenskega predstavnika. Blaž Cof je bil 7.

Simon Oven na nehvaležnem 4. mestu, Žnidarčič 6.

Morda se je največ pričakovalo od slovenskih kajakašev, predvsem od Nejca Žnidarčiča, a je na koncu z dobro vožnjo presenetil mladi Simon Oven, ki je bil na koncu 4., Žnidarčič pa je priveslal do 6. mesta. Zmagal je Nemec Tomias Bong, drugi je bil Čeh Kamil Mruzek, tretji pa Francoz Remi Pete."Vožnja niti ni bila tako slaba. Določene stvari bi se dalo odpeljati še bolje. V spodnjem delu, ki je težji, bi lahko kakšne valove bolje odpeljal, samo si že kar precej utrujen in ne gre tako hitro čez valove, kot bi si želel," je povedal Simon, ki ni točno vedel, kam spada v mednarodni konferenci.

"Niti nisem vedel, kaj naj pričakujem. Vedel sem, da sem letos precej napredoval, vendar ni bilo nobene primerjave s tujimi tekmovalci, razen z avstrijsko reprezentanco. Malo je škoda, da ni medalja," je po tekmi povedal mladi kajakaš, ki priznava, da ga je na štartu izdala trema. Svojih ciljev ni dosegel Nejc Žnidarčič, a je kljub vsemu zadovoljen z vsem skupaj. "Moram povedati, da sem kar zadovoljen. Mogoče bi bil lahko brez napak četrti, kaj več pa ne," odkrito priznava Žnidarčič, ki je videl že po izbirnih tekmah, da forma ni optimalna. Od Slovencev se je Tim Kolar uvrstil na 13. mesto, Maks Frančeškin pa je bil 19.

Med kajakašicami je evropska prvakinja postala Nemka Manuela Stoebrel, druga je bila Francozinja Sixtine Malaterre, tretja pa je bila njena rojakinja Charlane Le Corvaisier. Slovenska kajakašica Ajda Novak je na koncu naredila večjo napako in pristala na 17. mestu.

V kanuju dvosedu so prevladovali francoski tekmovalci. Prva sta bila dvojica Gulliame/Yann, druga sta bila njuna rojaka Frederic/Remi, tretje mesto je pa pripadlo Slovakoma Jan/Štefan. Slovenska dvojica Peter Žnidaršič in Luka Žganjar sta bila med šestnajstimi ekipami 8.

Tekmovale pa so tudi kanuistke. Na štartu se jih je zbralo le štiri. Zmagala je Francozinja Marjolene Hecquet, druga je bila Italijanka Marlene Riccardi, tretja pa je bila Radka Valikova. Slovenska kanuistka Beti Medved je bila četrta.

V popoldanskih urah bodo na sporedu še ekipne vožnje, kjer bodo v igri za medalje tudi slovenske ekipe.

Ne spreglejte