Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
29. 8. 2013,
22.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Luka Slabe slovenska odbojkarska reprezentanca Bolgarija

Četrtek, 29. 8. 2013, 22.13

8 let

"Hoag potreboval šest let, mi smo skupaj le nekaj mesecev"

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski odbojkarji so dokazali, da se lahko kosajo z vsemi reprezentancami v Evropi. Da to niso le predvidevanja, so izbranci Luke Slabeta pokazali z lepo zmago nad veliko Bolgarijo.

Ne glede na to, da gre le za eno izmed številnih pripravljalnih tekem, ki so namenjene predvsem čim boljši pripravi na septembrsko evropsko prvenstvo na Poljskem in Danskem, je proti reprezentanci, ki že vrsto let kroji sam svetovni vrh, vedno lepo zmagati. "Bila je značilna pripravljalna tekma, polna vzponov in padcev, a tudi lep dokaz za nas, da lahko igramo proti vsaki reprezentanci. Pri Bolgarih se vidi, da so še nekoliko pred nami, saj bolje odigrajo visoke žoge, tudi težke žoge pri servisih znajo bolje obvladovati, nam tukaj še nekoliko manjka, a bilo je tudi nekaj velikih točk. Bolgari v Hoče niso prišli izgubljat, to se je videlo, ko so reševali žoge po tribunah. Menim, da smo iz Bolgarov iztisnili tisto, kar so v tem trenutku sposobni. Lahko smo res zadovoljni," so bile po fenomenalni zmagi prve misli Luke Slabeta.

In res je bilo tako. Bolgari so po izgubljenem nizu poskušali dvigniti raven svoje igre. Veselili so se vsake točke, tudi pri spornih odločitvah sodnikov so burno protestirali, vse to kaže na to, da so si še kako želeli zmage, a Slovenija je bila tokrat premočna. "Bolgarija ima tak sloves, da ne sme izgubljati, pa tudi če gre le za prijateljski obračun. Tudi Slovenija ne sme izgubljati. Moramo se zavedati, da Slovenija je kakovostna, zato moramo temu primerno začeti tudi razmišljati. Slovenija ima že zdaj določeno mesto v Evropi, v naših rokah pa je, da ga potrdimo in ga tudi nadgradimo. Še enkrat poudarjam: zmaga je lepa, vsekakor pa ne alibi, ki bi nam dovoljeval, da začnemo o njej pisati pravljice. Je le dokaz, da lahko igramo s komerkoli, seveda le, če smo sami v najboljši formi."

V petek bodo Slovencem nasproti stali Danci, ki so največja neznanka turnirja, a kot eni izmed gostiteljev prihajajočega EP se bodo poskušali predstaviti v najboljši luči, v soboto pa se spet obeta še ena kakovostna in zanimiva tekma s Kanadčani, vodi jih nekdanji trener ACH Volleyja, Glenn Hoag. Že na nekaj skupnih treningih so se v slovenskem taboru prepričali, da so Kanadčani res dobra ekipa. "V ponedeljek in torek smo trenirali skupaj. V ponedeljek smo bili za odtenek boljši mi, v torek pa so nas, lahko rečem, prizemljili. Kanadčane krasi izredna disciplina, to je način dela, ki ga goji Hoag, to je način, ki ga poskušam uvesti tudi sam, a za zdaj nam to še ne uspeva najbolje. V teh dneh sem se pogovarjal z njim in dejal je, da je potreboval šest let, da zadeva deluje približno tako kot zdaj. Mi pa smo skupaj šele nekaj mesecev. Imamo še čas, a smo zahtevni drug do drugega. Veliko je še stvari, ki jih moramo odpraviti do začetka evropskega prvenstva," je za konec povedal Slabe.

Ne spreglejte