Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
21. 12. 2012,
12.49

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nova KBM Branik Aliansa

Petek, 21. 12. 2012, 12.49

7 let, 12 mesecev

Gorbačov: Aliansa je težji nasprotnik kot Nova KBM

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Drevi se v Športni dvorani OŠ Šempeter začenjajo boji za prvo lovoriko v novi sezoni. Prvi polfinalni obračun bo med Novo KBM in Braslovčani, drugi pa med domačo Alianso in Calcitom.

V zadnjih treh letih smo v finalu pokala vedno znova spremljali obračun med Mariborčankami in Kamničankami. Tudi tokrat finale ne bi smel biti nič drugačen, le da so tokrat za končno slavje favoritinje odbojkarice Calcita, ki pokalne lovorike še nimajo. Edini njun medsebojni obračun v tej sezoni v ligi MEVZA so konec novembra dobile ravno Kamničanke, ki so v dvorani Lukna zmagale s 3:2. V vrstah Calcita je takrat blestela Tjaša Turnšek (19), pri poraženkah pa Iza Mlakar (25).

Bankirke so v Šempeter odpotovale brez poškodovane Nike Mlakar, ki ima zlomljeno nogo, na drugi strani pa izivalke z Kamnika težav s poškodbami nimajo. Ne smemo pa pozabiti niti na ostali dve ekipi v polfinalu. Mariborčankam bodo nasproti stale Braslovčanke, ki so vodilna ekipa druge lige in so v letošnjem pokalnem tekmovanju že izločile prvoligaša Vital in Formis. Kljub temu večjih možnosti za presenečenje ne bi smele imeti, a zagotovo se mlade Savinjčanke ne bodo predale vnaprej. Ob morebitnem obstanku v polfinalu, pa ne bo nikakršnega razočaranja, saj je že sama uvrstitev na F4 pokala izjemen uspeh. Enako velja za vodilno ekipo 1. DOL Alianso, ki je ambicije pokazala že s samo organizacijo turnirja. Po besedah trenerja Kamničanov, naj bi bila Aliansa zaradi domačega trenerja in trenutne odlične forme težji nasprotnik kot aktualne prvakinje.

" V polfinalu imamo težjega nasprotnika kot je Nova KBM Branik. Že to, da gre za vodilno ekipo domačega prvenstva, v katerem resda Mariborčanke in mi še ne igramo, dovolj zgovorno govori o kakovosti te ekipe, njena moč pa je tudi v tem, da že nekaj let igra v podobni zasedbi. Res je, da v ekipi ni več Reckove, je pa zato jedro ekipe bolj ali manj isto. Motor te ekipe je organizatorka igre Mojca Božič, ki odlično razporeja svoje soigralke, odlika Šempetrčank pa je tudi v tem, da so navajene zmagovati. Na njihovi strani bodo seveda tudi gledalci. Mislim, da lahko pričakujemo polno dvorano, tako da se obeta odlično vzdušje," pred petkovo polfinalno tekmo razmišlja trener Calcita Oleg Gorbačov.

"Vsekakor ciljamo visoko, ob enem se pa zavedamo, da bo težko. Kot prvo se moramo zelo potruditi že v petek, da se sploh uvrstimo v finale. Zdravstveno stanje je dobro, razen Nike Blagne, ki zaradi zloma noge ne bo mogla nastopiti na zaključnem turnirju. Vsekakor bi bila najbolj zadovoljna z dvema zmagama, torej v petek in soboto, vendar bomo za to morale na igrišču pustiti ''srce''. Tako jaz, kot tudi moje soigralke si želimo pripeljat pokal v Maribor in upam, da nam bo uspelo," je pred tekmo povedala kapetanka Nove KBM Branik Sara Hutinski.

''Ve se kdo je v polfinalu favorit, a mi se ne bomo predali vnaprej. Igramo pred domačimi gledalci, katerih upam, da se bo v dvorani zbralo čim več. Vsi pravijo, da smo po odhodu Žive Recek slabša ekipa, a se sam s tem ne strinjam. Ekipa je bolj homogena, kot je bila v pretekli sezoni. To je ena naših največjih odlik. Če se zgodi, da nam Kamničanke pustijo igrati, se lahko zgodi marsikaj. Poskušali bomo čim bolj pritiskati s servisom in igrati kar se da hitro. Upam na najboljše,'' pred polfinalnim obračunom razmišlja trener Alianse, Beno Božič.

Ne spreglejte