Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 6. 2020,
16.46

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

UFC liga MLS liga NHL Liga NBA liga NFL golf Koronavirus ZDA

Sobota, 20. 6. 2020, 16.46

3 leta, 10 mesecev

Nick Watney je moral v izolacijo

Golfist Nick Watney prvi športnik v ZDA, ki je zbolel sredi tekmovanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Nick Watney | Nick Watney je prvi športnik v ZDA, ki je zbolel med tekmovanjem. | Foto Reuters

Nick Watney je prvi športnik v ZDA, ki je zbolel med tekmovanjem.

Foto: Reuters

Golfist Nick Watney je prvi športnik v ZDA, ki je med tekmovanjem zbolel za novim koronavirusom. Po prvem krogu turnirja serije PGA RBC Heritage v Južni Karolini je sporočil, da ima simptome bolezni, zdravniški pregled pa je potrdil, da gre za okužbo z virusom, ki se je razširil tudi med drugimi športniki v ZDA.

Američan Nick Watney, trenutno 234. igralec na svetu, nekoč pa že član elitne deseterice, je moral v izolacijo, tako kot velevajo pravila PGA Toura. Turnir, na katerem sodeluje večina najboljših golfistov na svetu z izjemo Tigerja Woodsa, pa se bo nadaljeval po programu oziroma do nedelje.

Devetintridesetletni Watney je prvi športnik v ZDA, ki je zbolel med tekmovanjem, primerov okužbe in pozitivnih testov pa je sicer mnogo tudi v drugih športih, ki so začeli priprave na nadaljevanje oziroma začetek tekmovanj.

Obolele imajo tudi v nogometu, baseballu, hokeju ...

Iz ZDA prihajajo vesti, da imajo obolele praktično v vseh ekipnih športih: ligi NBA, nogometni ligi MLS, hokejski NHL in baseballski MLB.

Baseballski klub Philadelphia Phillies je zaprl vse svoje prostore in prekinil treninge na Floridi, saj je bilo pet igralcev in trije člani osebja pozitivnih na novi koronavirus. Na Floridi je bilo samo v petek 3822 novih okužb, kar je najvišja številka v tej ameriški zvezni državi od začetka pandemije.

Za enako potezo sta se odločili še dve ekipi iz baseballske lige. Pri Torontu Blue Jays ima simptome bolezni en igralec, pri San Francisco Giants pa en član ekipe ter oseba, ki je bila v stiku z njim. Kmalu za tem je iz Houston Astros prišla novica, da je zbolel en igralec, iz Los Angeles Angels pa poročajo o dveh primerih.

Na Floridi je bilo samo v petek 3822 novih okužb, kar je najvišja številka v tej ameriški zvezni državi od začetka pandemije. | Foto: Reuters Na Floridi je bilo samo v petek 3822 novih okužb, kar je najvišja številka v tej ameriški zvezni državi od začetka pandemije. Foto: Reuters

Skrb vzbujajoče novice o visokem porastu okužb

Negotov je položaj tudi v zvezi s košarkarsko ligo NBA, ki se bo s pripravami začela čez dobrih deset dni, s tekmami pa konec julija. Iz Orlanda, kjer bo nastanjenih 22 ekip, prihajajo skr vzbujajoče novice o visokem porastu okužb.

V ligi NHL, ki je s treningi v omejenih skupinah začela 8. junija, so opravili več kot 200 testov in odkrili enajst pozitivnih primerov. Tako kot baseballska liga, ki še ni določila starta nove sezone (morala bi se začeti že maja), tudi hokejska še nima natančnega datuma ali kraja nadaljevanja sezone.

V nogometni ligi Major League Soccer sta pozitivna dva igralca - en je iz Inter Miamija, drugi pa iz Atlanta United, eno okužbo pa so odkrili tudi v ženski poklicni nogometni ligi. MLS se bo nadaljevala 8. julija.

Negotovost tudi v NFL in UFC

Podoben položaj je tudi v ligi ameriškega nogometa NFL, ki naj bi se začela sredi septembra. En igralec iz San Francisco 49ers je zadnji pozitivni primer, pred njim pa so o okužbah poročali iz Houston Texans, Dallas Cowboys (Ezekiel Elliott) in Denver Broncos (Kareem Jackson).

Porast okužb v ZDA je v nevarnost postavil tudi prihodnost tekmovanja v borilnih veščinah UFC. Ta sicer že poteka za zaprtimi vrati oziroma brez gledalcev, vprašanje pa je, ali bo mogoče izpeljati tudi spektakel v Abu Dabiju, ki je bil predviden za julij.

Preberite še:

Doping kontrola
Sportal V času koronakrize kar 90 odstotkov manj dopinških testov v kolesarstvu
kitajska NBA
Sportal Kitajska košarkarska liga po petih mesecih spet med živimi
Francija navijači
Sportal Navijači v Franciji se 11. julija vračajo na stadione
Ne spreglejte