Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 10. 2015,
18.48

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mitja Gasparini

Torek, 20. 10. 2015, 18.48

6 let, 7 mesecev

Gasparinija v Izoli sprejeli v slogu največjih šampionov (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Čas za slavje je bil in še bo," je včeraj na sprejemu na Brniku razmišljal odbojkar Mitja Gasparini. A verjetno ni niti sanjal o sprejemu, kakršnega so mu pripravili sokrajani v domači Izoli.

Slovenski odbojkarji, ki so se včeraj iz Bolgarije vrnili s srebrnimi medaljami evropskega prvenstva, te dni uživajo vrhunec svoje dozdajšnje športne kariere. Lahko bi rekli, da žanjejo sadove svojega preteklega dela. To velja tudi za 31-letnega Izolana Mitjo Gasparinija, enega najboljših serverjev v Evropi, ki je že 11 let zvest slovenski odbojkarski reprezentanci.

"Srebrna medalja pomeni spremembe"

"Srebrna medalja z evropskega prvenstva mi pomeni ogromno in bo prav gotovo spodbudila nekatere spremembe. Spremembe za odbojko v Sloveniji, za pogodbe, za naše klubske zgodbe. Če bodo mlajši odbojkarji bolj prepoznavni, kot smo bili mi, pomeni, da smo svoje delo dobro opravili," je včeraj na letališču Jožeta Pučnika na Brniku, kjer so se zbrali predstavniki številnih medijev, ponosno razlagal vidno utrujeni Gasparini in z enim očesom nestrpno pogledoval proti ženi Deborah in hčerkama – mlajša Anabel ima šele dva meseca - , ki sta se prav posebej za to priložnost oblekli v enaki, temnomodri majici z napisom "Moj pači je najjači" na sprednji in številko 6 (Gasparinijevo številko v reprezentanci) na hrbtni strani.

"Prihodnost je svetla"

"Prihodnost slovenske odbojke je brez dvoma svetla. Fantje so pred dvema mesecema na svetovnem prvenstvu v Mehiki dosegli dober rezultat (mladinci so zasedli sedmo mesto, op.a.), in mislim, da se nam ni treba ničesar bati.

Treba je graditi naprej, nadaljevati tu, kjer smo končali. Drugo mesto na evropskem prvenstvu je šele začetka točka in na tej moramo nadaljevati, ko se naslednjič spet dobimo," se je razgovoril Gasparini, ki tudi po zgodovinskem uspehu slovenske odbojke ne pričakuje, da bi bila odbojka v Sloveniji kar čez noč enakovredna košarki, nogometu ali alpskemu smučanju.

"Tega nikoli ni bilo in tega smo odbojkarji vajeni. Če pa bo, pa toliko bolje," je bil pri napovedih previden 202 centimetra visok igralec pariškega odbojkarskega velikana Paris Volley, ki je prejšnji dve sezoni zastopal klubske barve Verone.

rock and roll baby!!!🎉🎉👍💪💪💪 #pridni vsi, #pridni mi!!

A photo posted by Mitja Gasparini (@otocan) on

Nepozaben sprejem v Izoli

Po Brniku ga je pot vodila na sprejem za navijače, ki so ga pripravili na Kongresnem trgu v Ljubljani, zvečer pa še v domačo Izolo, kjer so mu sokrajani na pobudo izolske navijaške skupine Ribari kar na glavni avtobusni postaji s transparenti, baklami, zastavami, aplavzom in glasnimi vzkliki pripravili dobrodošlico v slogu največjih športnih junakov. Noč je bila torej kratka, že danes je odpotoval v Pariz. Klubske dolžnosti kličejo ...

Ne spreglejte