Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
15. 10. 2014,
21.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

odbojka legionarji Dane Mijatović Alen Pajenk Klemen Čebulj Mitja Gasparini Matej Mihajlović Gregor Ropret Tine Urnaut Alen Šket Matevž Kamnik Sonja Borovinšek Andrej Urnaut Danijel Koncilja Rok Satler Nejc Pušnik Bogdan Kotnik Jani Kovačič Tina Lipicer Samec Marina Cvetanović Anja Zdovc Sara Hutinski

Sreda, 15. 10. 2014, 21.35

8 let

Francozinji sta jo le dočakali, Mihajlović spet navdušil

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tine Urnaut je v osmem krogu italijanskega prvenstva odigral eno najboljših predstav v tej sezoni. Znova je na Češkem neustavljiv Matej Mihajlović, Dejan Vinčić v Franciji prekinil niz porazov.

V osmem krogu serie A so nastopali le trije Slovenci, saj je bil Alen Šket z Molfetto ta konec tedna prost. Kot že v uvodu rečeno, je v vse boljši formi slovenski reprezentančni kapetan, kar se pozna tudi na rezultatih njegove ekipe. Latina je v zadnjih petih tekmah zmagala kar štirikrat in zdaj zaseda odlično peto mesto. Urnaut je ob odličnem izkoristku dosegel 18 točk, zelo dobro sprejemal, izkazal pa se je tudi v bloku, zabeležil je kar štiri.

Zmage se je veselil tudi Mitja Gasparini, ki je pri zmagi nad Padovo dosegel 16 točk, nobenih možnosti pa proti Modeni, ki po Italiji pustoši kot vihar, pa ni imel z Ravenno Klemen Čebulj. Slovenski reprezentant je bil z 12 točkami najboljši pri poražencih, kar je bilo veliko premalo za kakšen resnejši odmor. Modena je s sedmimi zmagami vodilno moštvo lige, do zdaj je oddala en sam niz.

Pajenk polovično uspešen, o Kamniku ne duha ne sluha

Alena Pajenka je spet čakal dvojni termin. V sredo je pred domačimi gledalci izgubil proti Gdansku, ki ga je tudi izrinil s tretjega mesta prvenstvene lestvice. Slovenski bloker je bil odličen in dosegel 14 točk, v soboto pa je z Jatrzebskim le prekinil dva zaporedna ligaška poraza in se veselil zmage nad Lubinom. Na sobotni tekmi je Mariborčan dosegel dve točki manj kot v sredo.

V Turčiji nič novega. Matevž Kamnik od začetka sezone še ni bil v kadru za tekmo, kar je že malce skrb vzbujajoče. Edina razlaga je, ali je slovenski odbojkar poškodovan ali pa ima Arkas pač preveč kakovostnih tujcev, ki kot pravilu dobijo prednost pred Slovencem. S Kamnikom vred ima Arkas pet tujcev (Perrin, Tillie, Schmitt, Marshall), naenkrat pa lahko v turškem prvenstvu igrajo le trije.

Menjava trenerja in prekinjen niz porazov

Dejan Vinčić je po zamenjavi trenerja le prekinil niz štirih zaporednih porazov in prišel šele do druge zmage v francoskem prvenstvu. Vinko je odigral celotno tekmo in prispeval štiri točke. Z Beauvaisom se je ta teden dveh zmag veselil tudi Jan Pokeršnik. Eno v osmini finala pokala, eno pa v prvenstvu, ko so kozlički s 3:1 premagali Toulouse. Poki ni dosegel nobene točke, no, tudi igral je le nekaj sekund.

Avstrijski derbi spet v roke Ropretu

Po vseh zapletih in pregovarjanjih okoli odhoda z mesta trenerja Posojilnice, Bogdana Kotnika, smo ta teden spet spremljali avstrijski derbi z veliko slovenskega pridiha. Znova ga je dobil Hypo Tirol Gregorja Ropreta, ki je že zaostajal z 1:2 v nizih, na koncu pa zmagal s 3:2. Avstrijski prvak ima zdaj s tekmo več pred Posojilnico že lepih osem točk prednosti, zato bo moral Luka Slabe, novoustoličeni trener Dobljanov , hitro zavihati rokave.

Prvo tekmo bo Posojilnico vodil 6. decembra proti trenutno drugourščenemu Grazu.

Mihajlović spet do dosežka tedna

Po ponedeljkovem sploh prvem porazu v sezoni proti vodilnemu Liberecu je Matej Mihajlović proti Zlinu spet pokazal zobe. Dosegel je kar 25 točk in najboljši slovenski točkovni izkupiček tedna. Kako zelo mu zaupa podajalec Karlovarskega, govori tudi podatek, da je v napadu dobil kar 57 žog, daleč največ med vsemi, hitro pa lahko ugotovimo, da ni imel ravno najboljšega izkoristka v napadu.

Mariborčanke bodo zasliševale Lipicerjevo, prvo veselje v Franciji

Odmevne zmage se je z ekipo Scandicci veselila tudi slovenska veteranka, Tina Lipicer Samec, ki je po loteriji s 3:2 premagal Conegliano, nasprotnice, s katerimi se bodo v osmini finala pokala CEV merile slovenske državne prvakinje, Nova KBM Branik . Lipicerjeva je bila s 15 točkami prva "strelka" zmagovalk.

Nekaj minut na igrišču je ob porazu Bergama dobila tudi druga slovenska predstavnica Eva Mori in prispevala dve točki.

V Franciji sta se po petih zaporednih porazih z Venellesem sploh prve zmage veselili Anja Zdovc in Sara Hutinski. Zdovčeva je dosegla osem točk, Hutinskijeva pa kar 15.

Ne spreglejte