Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
26. 10. 2015,
11.32

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

odbojka Tine Urnaut Mitja Gasparini Klemen Čebulj Alen Šket Jan Pokeršnik Dejan Vinčić Jani Kovačič Jan Klobučar Alen Pajenk Sara Hutinski Lana Ščuka Eva Mori Sonja Borovinšek Jan Planinc Anja Zdovc Valentina Založnik Danijel Koncilja Uroš Pavlovič Nejc Pušnik Karmen Kočar Erika Fabjan

Ponedeljek, 26. 10. 2015, 11.32

4 leta, 1 mesec

Francoski pobalin spet razžalostil Slovenca, vrnitev kapetana

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V nedeljo se je zgodilo nekaj, kar je razveselilo vse slovenske ljubitelje slovenske odbojke. Po dolgem času in neprijetni poškodbi se je na igrišče vrnil kapetan slovenske reprezentance Tine Urnaut.

Urnaut je v Sofiji igral v življenjski formi in pričakovalo se je, da bo z blestečimi predstavami nadaljeval tudi pri Trentinu. Slovenski kapetan je zaigral le začetku, v superpokalu, nato pa ga je zaustavila poškodba (počeno rebro), ki se je vlekla do te nedelje. Urnaut sicer ni igral vso tekmo, je pa dobil nekaj minut proti Šketovi Latini, kar je odlična novica. Tine je pri zmagi ostal brez točk, Alen Šket pa jih je za poražence dosegel 10.

V pogonu je bil tudi Klemen Čebulj, ki ga je čakal veliki derbi z Modeno. Ta je hitro dobila prva niza, a se odbojkarji Lube Civitanove niso predali in izenačili. Peti odlični niz je nato spet pripadel gostom iz Modene, pri katerih je blestel francoski zvezdnik in prekrškar Earvin Ngapeth (24 točk). Čebulj je derbi začel v prvi postavi, potem pa ga je nezadovoljni trener domačih zamenjal s Simonejem Parodijem.

V Franciji Slovencem ni šlo. Trije slovenski predstavniki so odigrali šest tekem in dobili le eno samo. Najprej so vsi trije izpadli iz pokala, v ligi pa se je zmage veselil le Jani Kovačič.

Podvig Klobučarja

V Nemčiji še vedno gre vse kot po maslu Janu Klobučarju. Njegov Rheimain je v četrtfinalu nemškega pokala izločil branilce lovorike Friedrichshafen in se uvrstil v polfinale. Klobučar je spet igral vso tekmo in ob malce slabšem napadu prispeval devet točk. Buči se je nove zmage, že pete, veselil tudi v prvenstvu in na drugem mestu zaostaja le za Berlinom.

Erika iz tekme v tekmo boljša

Velja omeniti tudi Eriko Fabjan, ki je po nazivu MVP prejšnjega tedna zdaj blestela tudi proti AEK. Dolenjka je za njen Aias dosegla kar 20 točk, vseeno pa je bilo to za kaj več kot osvojen niz proti močnim nasprotnicam premalo.

Ne spreglejte