Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 5. 2015,
11.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Gašper Fistravec veslanje

Sobota, 2. 5. 2015, 11.09

8 let

Fistravec: Skif je pomemben za samozavest

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Bled bo konec prihodnjega tedna gostil uvodno tekmo svetovnega pokala v veslanju. Po odhodu Iztoka Čopa in tekmovalnem premoru Luke Špika je prvi slovenski veslač Mariborčan Gašper Fistravec.

Ta priznava, da ni skifist, da na poletnem SP načrtuje nastop v drugačni posadki, je pa nastop v enojcu pomemben za dvig samozavesti. "Skif je za nas vse samo prehodno obdobje, da vsi skupaj, ne le jaz, dvignemo individualni nivo, da dobimo samozavest in da dobimo občutek, da smo bližje tistim najboljšim skifistom na svetu," pravi udeleženec olimpijskih iger v Pekingu 2008.

Tudi on se zaveda, da je slovensko veslanje po tekmovalni plati trenutno na najnižji točki v zadnjih 25 in več letih, zato tudi sam ne upa napovedati, v kakšnem čolnu se bo na SP v francoskem Aiguebelettu potegoval za visoka mesta in morebitno uvrstitev na olimpijske igre 2016 v Rio de Janeiru.

"Enojec definitivno ni tista disciplina, v kateri bom nastopal na SP. V skifu se počutim dobro, treningi kažejo nekakšen napredek, a nadaljevanje sezone in sestavljanje posadk je vprašanje za stroko. Doslej sem vozil večje čolne, v njih se dobro počutim, a na koncu bomo videli, kaj bo. Rad bi bil del ekipe, ki se bo borila na SP vsaj za uvrstitev na igre in upam, da nam bo uspelo."

"Mislim, da stroka ve, kaj dela"

Prav Fistravec je bil tisti, ki je v preteklih letih večkrat potarnal, da se posadke za vrhunec sezone sestavljajo prepozno in tudi letošnji scenarij vsaj zaenkrat ni drugačen. "Malo mi je žal, da predvidene ekipe ne bomo testirali že ne prvi tekmi, da vidimo, kje smo v svetovnem merilu. A tekem bo še nekaj in upam, da bomo skozi sezono našli rešitev in sestavili čoln iz najboljših posameznikov, ki so tukaj. Potem bomo videli, kaj bo to prineslo."

O ponovitvi scenarijev preteklih let pa dodaja: "Upam, da posadke ne bomo sestavljali šele v Luzernu. Že večkrat sem povedal, da nisem podpornik sestavljanja ekip v zadnjem trenutku in mislim, da stroka ve, kaj dela, zato je to seveda vprašanje za selektorja."

Priložnosti za sestavo udarnega čolna bo med sezono še kar nekaj, vendar prav veliko priložnosti za spremembe v posadkah do avgusta ne bo. Že konec maja bo na Poljskem evropsko prvenstvo. "Med Bledom in EP sta praktično dva trenažna tedna, posadke so v načrtu in videli bomo, kako uspešni bomo na EP in nato na svetovnem pokalu v Italiji."

Prva naloga za Mariborčana pa bo blejski nastop, kjer bo v skifu na startu 15 čolnov.

Ne spreglejte