Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 4. 2016,
13.53

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Rajko Hrvat Gašper Fistravec veslanje

Nedelja, 24. 4. 2016, 13.53

7 let, 11 mesecev

Fistravcu slovenski obračun in boj za olimpijsko vozovnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Gašper Fistravec | Foto Grega Valančič Sportida

Foto: Grega Valančič Sportida

Dopoldne sta se v dvoboju na Blejskem jezeru za nastop na olimpijskih kvalifikacijah v enojcu pomerila Gašper Fistravec in Rajko Hrvat.

Dvoboj med Fistravcem in Hrvatom za določitev slovenskega predstavnika na olimpijskih kvalifikacijah v Luzernu konec meseca je pripadel prvemu. V sklopu blejske Prvomajske regate je v precej zahtevnih razmerah, hladnih temperaturah in nasprotnem vetru, Fistravec zmagal za dve sekundi in pol oziroma dolžino čolna in bo tako Sloveniji skušal priveslati olimpijsko vozovnico za Rio.

Fistravec bo tako Slovenijo v enojcu zastopal na olimpijski kvalifikacijski regati v Luzernu od 22. do 25. maja. To bo tudi edini slovenski čoln, ki se bo potegoval za zadnje olimpijske vozovnice. Fistravcu olimpijske kvalifikacije sicer niso tuje, na njih je nastopil že dvakrat, obakrat v dvojnem četvercu. Leta 2008 je bil uspešen in je potem v Pekingu zasedel 13. mesto, leta 2012 pa kvalifikacije niso bile uspešne. Slovenija je doslej na olimpijskih igrah dvakrat imela predstavnika v enojcu, leta 1996 je bil v Atlanti Iztok Čop četrti, leta 2004 pa v Atenah Davor Mizerit deveti.

Z mislimi že v Luzernu

"Velikega pritiska zaradi te tekme nisem čutil, saj sem se v zadnjih dneh ukvarjal predvsem sam s sabo in s svojim zdravstvenim stanjem. Danes se je izkazalo, da sem v tem tednu nekako prišel k sebi, da sem se dovolj spočil in zmaga vse od starta ni bila vprašljiva. Dober start in potem konstantno veslanje sta bila del taktičnega načrta, ki sem ga do potankosti izpeljal, čeprav sem mogoče pričakoval nekaj več od Rajka. Kot kaže, sem bil v teh pogojih toliko močnejši, da mu nisem pustil dihati in sedaj sem z mislimi že nekako na olimpijskih kvalifikacijah v Luzernu. Realno bo tekma tam seveda precej težja kot ta danes," je povedal Fistravec.

Ne spreglejte