Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 7. 2023,
22.05

Osveženo pred

9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

državni rekord Anže Ferš Eržen

Ponedeljek, 31. 7. 2023, 22.05

9 mesecev

Plavanje, združeno DP v Kranju

Ferš Eržen zrušil Mankočev rekord iz leta 2002

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
Anže Ferš Eržen | Anže Ferš Eržen je zadnji dan letnega združenega državnega prvenstva prvenstva v Kranju postavil državni rekord na 200 m mešano. | Foto Plavalna zveza Slovenije

Anže Ferš Eržen je zadnji dan letnega združenega državnega prvenstva prvenstva v Kranju postavil državni rekord na 200 m mešano.

Foto: Plavalna zveza Slovenije

Plavalec Anže Ferš Eržen je zadnji dan letnega združenega državnega prvenstva prvenstva v Kranju postavil državni rekord na 200 m mešano, ki je bil 21 let v lasti Petra Mankoča.

Štiriindvajsetletni Anže Ferš Eržen je s časom 2:01,08 za 49 stotink sekunde izboljšal rekord klubskega predhodnika Mankoča z evropskega prvenstva leta 2002 v Berlinu.

"To poletje se mi ni najbolj posrečilo, imel sem več slabih dni kot dobrih in tudi več slabih nastopov kot dobrih. Teden dni pred državnim prvenstvom sem tudi zbolel in tako forma ni bila 100-odstotna. Vseeno sem šel dan za dnem in verjel v treninge in v delo, ki sem ga opravil," je za krovno zvezo uvodoma dejal Ferš Eržen.

"To se mi je povrnilo na teh 200 mešano. Sam nastop sicer ni bil popoln in vem, da lahko plavam še hitreje. Zdaj si bom privoščil nekaj tednov počitka, potem pa bom začel olimpijsko sezono, ki se je že zelo veselim," je dodal 24-letnik, ki se 11. avgusta vrača v ZDA. Ta ga čakajo treningi na univerzi Texas A&M in priprave na decembrsko evropsko prvenstvo v kratkih bazenih.

Triglavan Ben Schwietert je zmagal na 100 m prosto, s časom 50,71. Njegov klubski kolega Sašo Boškan je na drugem mestu zaostal 61 stotink sekunde, veselil pa se je slovenske zmage na 100 m hrbtno. Tina Čelik | Foto: STA , Tina Čelik Foto: STA ,

Tina Čelik (Triglav) je z 32,29 na 50 m prsno postavila najboljši dosežek med plavalkami, kadeti ŠD Riba pa so v štafeti 4 x 100 m mešano odplavali nov kadetski državni rekord.

Sobotni uvodni dan prvenstva je v pokritem olimpijskem bazenu zaznamovala Čelik, ki je na 100 m prsno slavila z 1:08,24. Od slovenskih plavalcev je slavil še Boškan na 200 m prosto z 1:50,05. Do dveh zmag sta priplavala Jaš Berložnik (Ljubljana) in Hana Sekuti (Fužinar).

Drugi dan sta za dosežek dneva poskrbela Boškan s časom 3:57,38 na 400 m prosto in Nija Gerdej (Fužinar) z 29,59 na 50 m hrbtno. Gerdej je bila najhitrejša tudi na 200 m prsno.

Padla sta tudi dva državna rekorda. Kadetskega je v finalu na 50 m hrbtno postavil zmagovalec Svit Popović (Riba), mladinski državni rekord pa je s časom 7:42,90 postavila štafeta Ljubljane na 4 x 200 m prosto.

Preberite še:

Ruta Meilutyte
Sportal Tudi zadnji dan ni minil brez svetovnega rekorda
Neža Klančar
Sportal Drugi najboljši rezultat Slovenke, Ledeckyjeva prehitela Phelpsa
Neža Klančar
Sportal Neža Klančar za sedem stotink brez finala
Ne spreglejte