Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
18. 10. 2015,
13.54

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

odbojka slovenska odbojkarska reprezentanca Matevž Kamnik

Nedelja, 18. 10. 2015, 13.54

8 let, 3 mesece

"Fanatičen štart pokopal Poljsko in Italijo, naj še Francijo"

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Matevža Kamnika, nekdanjega najboljšega blokerja v ligi prvakov, smo prosili, da nam predstavi še zadnjega tekmeca Slovenije. Francija na tem prvenstvu še ne pozna poraza.

"Fantom je uspelo nekaj neverjetnega. To, kar so dosegli do zdaj, ni uspelo še nikomur. Z izjemo rokometne reprezentance, ki pa je takrat tudi gostila prvenstvo in osvojila srebro. Mi pa to zdaj že imamo in imamo veliko možnost, da osvojimo zlato," je navdušeno začel slovenski reprezentant, ki zaradi poškodbe ne more pomagati fantom v Sofiji.

"Samo drugi se lahko bojijo Slovenije"

"Glede današnjega tekmeca bi povedal le to, da sploh ni pomembno, kdo stoji na drugi strani, fantje se iz tekme v tekmo vzpenjajo in z igro, kot jo kažejo, se jih lahko bojijo le vsi drugi. Tudi njihova samozavest je na vrhuncu, kar je najpomembnejše," svoje kolege brezpogojno verjame Kamnik, ki se je v nadaljevanju sprehodil čez francoski kader, ki je poln zvezdnikov.

Francijo krasi ekipni duh

"Pri Franciji ne bi posebej izpostavljal igralcev, čeprav vemo, da sta 'glavna' Ngapeth in Rouzier, ampak ekipo. Ekipa je tista, s katero delajo takšne rezultate, sploh v zadnjem letu. Mislim, da so najbolj povezana ekipa, ki se skupaj borijo in tekmujejo. To se je lepo videlo tudi na tekmah proti Italiji in Bolgariji, ko so zaostajali že z 2:0 in so se vrnili. Zato bo res potrebno paziti, saj so dokazali, da se vedno lahko vrnejo v igro in obrnejo rezultat," opozarja na Francoze 26-letni Mariborčan.

Upa na bombastičen štart

"Pri nas je bilo ključnega pomena to, da so fantje vsak dan odprli tekmo in odlično štartali. Tako so že od prvega trenutka popolnoma razorožili favorite. Ali so to bili Poljaki ali Italijani, nihče ni niti vedel, kaj jih je doletelo. 'Mala' Slovenija, ki jih je popolnoma nadigrala in vsi ti favoriti so nas lahko le nemočno lovili. Upam in verjamem, da bodo tako bombastično začeli tudi danes. To bo zelo pomembno," sklene Kamnik.

Ne spreglejte