Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
31. 7. 2014,
17.19

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Erika Fabjan odbojka na mivki Katarina Fabjan

Četrtek, 31. 7. 2014, 17.19

4 leta, 8 mesecev

Erika Fabjan: O višini zneska, ki so mi ga ponudili, ne morem govoriti

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Erika Fabjan, povratnica na peščena igrišča, bo zagotovo glavna atrakcija na ljubljanskem turnirju Beach Volley Challenge. Nastopila pa ne bo s sestro Simono, pač pa s Katarino.

Za nekaj misli pred prvim resnim turnirjem po več kot dveh letih, konec marca 2012 je Erika pomahala v slovo odbojki na mivki, smo jo v sproščenem pogovoru prosili tudi mi. Kaj je bil največji razlog, da se je uklonila organizatorjem in potrdila udeležbo? "O višini zneska, ki mi ga je organizator ponudil za nastop, ne morem javno govoriti," je v resnem tonu začela Erika, vsemu skupaj pa je sledil glasen smeh in žuganje, da tega nikakor ne smemo resno jemati in moramo hitro pozabiti. "Največji razlog, morda tudi edini, je ljubezen do odbojke, predvsem odbojke na mivki."

Cilj je narediti žur

Organizatorji so si sprva želeli, da bi Erika nastopila s sestro Simono, s katero so tudi nastopale po vsem svetu in dosegale odlične rezultate. Ker druga najstarejša sestra v družini Fabjan, tudi že uradno "upokojenka", ni polovičar, se projekta Ljubljana ni hotela lotiti z levo roko, je nastop odpovedala, njeno mesto pa je zapolnila Katarina. "S Simono sva se o tem pogovorile, tudi ona ima seveda še veliko željo po igranju, a dejali sva, da če bova igrali skupaj, hočeva biti maksimalno pripravljeni. V preteklosti lahko rečem, da sva dosti visoko postavili letvico, ki je nima smisla za vsako ceno znižati in podreti," je dejala najstarejša izmed sester v družini Fabjan.

Seveda je sledilo vprašanje, na kakšni ravni je Erika. "Če sem poštena, sem na ravni, do katere se da priti v treh tednih. Ne vem, kaj lahko od sebe pričakujem na turnirju, posebnih želj nimam. Želja je le to, da se s Katarino maksimalno potrudiva, narediva žur na igrišču in v igri uživava."

Simona bo pridigala

Seveda na turnirju ne bo manjkala niti Simona Fabjan, ki pa bo, kot smo že poročali, imela vlogo trenerke in motivatorke. "Simona bo seveda tudi z nama. Njena naloga bo predvsem navijanje, s Katarino pa lahko pričakujeva tudi kakšno pridigo," je tudi o Simoni nekaj besed spregovorila Erika.

V ženski konkurenci bodo v Ljubljani nastopile štiri tuje dvojice, o katerih pa ne ve veliko niti plavolasa odbojkarica: "Osebno ne poznam nobene. Z nobeno se še nikoli nisem srečala, a predvidevam, da gre za kakovostne dvojice. Zanimivo je, da so tri mešane dvojice, dvojico tvorita odbojkarici iz različnih držav, a mislim, da se da vsakega premagati. Enako velja tudi v nasprotni smeri, proti vsakomur se da tudi izgubiti."

"To bo test"

In še za konec. Kakšni so cilji in želje? "Moje vodilo je 'go with the flow', poskušala bom maksimalno uživati, menim pa, da bo to zame tudi test, ali si to še vedno želim početi, kot sem nekoč."

Erika nam je še z gotovostjo potrdila – glede na to, da se stanje odbojke na mivki res izboljšuje, govori pa se tudi, da bodo pokrili dvorano v Črnučah, kjer bi lahko potekali treningi v zimskem času –, da se vrača na peščena igrišča. S katero tekmovalko, pa še ni točno določeno. "Upam, da s Simono, ki je sicer polno zasedena, a bom že poskrbela za to, da bo našla čas. Sicer pa je tukaj tudi Katarina," je še sklenila Erika, ki bo s Katarino na Kongresnem trgu stopila že ob 10. uri zjutraj. Vabljeni.

Ne spreglejte