SiolNET. Sportal Drugi športi
0,37

termometer

  • Messenger
  • Messenger
EP v plavanju, ponedeljek

Stevens v finale 50 metrov prsno: Medalja je lepa, a ...

0,37

termometer

Peter John Stevens | Peter John Stevens se je s petim časom uvrstil v finale na 50 metrov prsno. | Foto: Peter Podobnik/Sportida
Peter John Stevens se je s petim časom uvrstil v finale na 50 metrov prsno. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Slovenski plavalec Peter John Stevens se je na evropskem prvenstvu v Rimu uvrstil v finale na 50 m prsno. S časom 27,27 je bil 11 stotink hitrejši od dopoldanskega časa ter v polfinalu skupno zasedel peto mesto. V kvalifikacijah na 50 m prosto pa sta obstali Janja Šegel in Tjaša Pintar.

Janja Šegel Sportal Slovenki tik za stopničkami, novi slovenski rekorder se je poklonil tragično umrli športnici

Kranjčan je hitro začel, na koncu pa v neolimpijski razdalji prsnega sloga zasedel četrto mesto v drugi polfinalni skupini. Skupno je to zadoščalo za peti čas. Nepremagljiva se zdita na tej razdalji Italijana, Nicolo Martinenghi (26,64) in Simone Cerasuolo (26,86). Tretji čas je dosegel Nemec Lucas Matzerath (27,16).

Stevens se je sicer v današnjih dopoldanskih kvalifikacijah s časom 27,38 kot peti uvrstil v popoldanski del tekmovanja.

"Kot sem napovedal, treba je bilo plavati hitreje kot v kvalifikacijah. To sem izkoristil, blizu smo si. V dosedanjih izkušnjah se mi je dobro razpletlo, bomo videli, če bo tokrat enako. Cilji so visoki, medalja je lepa, ne bom je napovedal, ker želim plavati finale brez pritiska. Za medaljo bo treba plavati 27,0. Moj cilj je osebni rekord in mislim, da sem ga sposoben odplavati," je po polfinalu dejal Stevens, trener Luka Berdajs pa dodal: "Najhitreje letos na (do sedaj) najpomembnejšem nastopu. S pridobljeno samozavestjo je potrebno jutri odplavati v finalu, ki je vedno posebna tekma."

Šeglova in Pintarjeva obstali v kvalifikacijah

Dopoldne sta na 50 m prosto plavali tudi Janja Šegel, že dvakratna finalistka v Rimu, in Tjaša Pintar. Prva je s časom 25,67 ostala brez polfinala in zasedla končno 21. mesto, druga pa je bila s 26,17 na koncu 28.

Janja Šegel je po dveh finalih na 50 metrov prosto zasedla 21. mesto. | Foto: Reuters Janja Šegel je po dveh finalih na 50 metrov prosto zasedla 21. mesto. Foto: Reuters

Danes bodo v Rimu podelili skupno šest kompletov odličij. Tri finalne preizkušnje so že končane. Na 100 m delfin je bila najhitrejša Švedinja Louise Hansson (56,66), na 200 m prosto je v času novega mladinskega svetovnega rekorda slavil Romun David Popovici (1:42,97), na 200 m prsno pa je zlato za Švico osvojila Lisa Mamie (2:23,27).

V torek bomo že v kvalifikacijah spremljali nastop Anžeta Ferša na 200 m mešano. Primož Šenica Pavletič in Sašo Boškan pa sta nastop na 100 m hrbtno odpovedala, saj ju naslednji dan čaka še preizkušnja v disciplini 400 m prosto.

Na 200 metrov prosto je v času novega mladinskega svetovnega rekorda slavil Romun David Popovici.  | Foto: Reuters Na 200 metrov prosto je v času novega mladinskega svetovnega rekorda slavil Romun David Popovici. Foto: Reuters

Popovici z novim mladinskim rekordom

Danes so v Rimu podelili skupno šest kompletov odličij. Na 100 m delfin je bila najhitrejša Švedinja Louise Hansson (56,66), na 200 m prosto je v času novega mladinskega svetovnega rekorda slavil Romun David Popovici (1:42,97), na 200 m prsno pa je zlato za Švico osvojila Lisa Mamie (2:23,27).

Simona Quadarella je tretjič zapored evropska prvakinja na 1500 metrov. | Foto: Reuters Simona Quadarella je tretjič zapored evropska prvakinja na 1500 metrov. Foto: Reuters

Italijanka tretjič zapored zlata

Na 50 m hrbtno je bil najhitrejši Apostolos Hristou (24,36), na najdaljši ženski preizkušnji, 1500 m prosto, je tretjič zapovrstjo evropska prvakinja postala domačinka Simona Quadarella (15:54,15) Skupaj je to že osma zlata kolajna na EP za 23-letno Italijanko. V mešani štafeti 4 x 100 m prosto se je s časom 3:22,80 veselila francoska četverica.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin