Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 5. 2016,
14.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Janja Šegel Tjaša Pintar Tjaša Vozel Anže Tavčar Martin Bau Grega Popović

Torek, 17. 5. 2016, 14.41

6 let, 6 mesecev

Dugonjić ob 19.42 po medaljo, slovenski 14-letnici zmanjkalo le devet stotink

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Drugi dan evropskega prvenstva v plavanju je z mladinskim rekordom 55,71 na 100 metrov prosto presenetila 14-letna plavalka Fužinarja Janja Šegel, ki je pristala na 22. mestu, od polfinala in prvega popoldanskega nastopa v karieri pa jo je v prestižni disciplini ločilo vsega devet stotink sekunde. Popoldan bo slovenske barve v finalu na 100 m prsno branil le Damir Dugonjić, ki bo napadal kolajno.

"Za prvi nastop na evropskem prvenstvu je to dobro in lahko sem zadovoljna, čeprav je bilo pred štartom tudi malo treme. Pomembne tekme me še čakajo, saj na 200 metrov prosto lovim olimpijsko normo," je po tekmi povedala mlada Korošica Janja Šegel, lani s petimi zlatimi medaljami prva zvezdnica Evropskega festivala evropske mladine v Tbilisiju.

Z osebnim rekordom po dolgem času in dosežkom 56,22 v isti disciplini je bila zadovoljna tudi Radovljičanka Tjaša Pintar, ki je pristala na 40. mestu. "Zame je bilo to ogrevanje. Pomembne tekme bodo 200 metrov prosto in mešano ter seveda štafeta."

Vozlova ne ve, kaj je šlo narobe

Daleč od pričakovanj je bila Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde. Z 1:10,16 na 100 metrov prsno je bila od osebnega rekorda oddaljena 2,2 sekunde in osvojila 29. mesto, s sekundo boljšim dosežkom pa je bil dosegljiv tudi polfinale. "Ne vem, kaj naj rečem. Sem veliko za pričakovanji, čeprav je bil občutek v vodi popolnoma drugačen in ne vem, kaj je šlo narobe. Posebej zato, ker mi je šlo na razplavanjih dobro. Čaka me še 50 in 200 metrov prsno in gremo naprej," je bila po nastopu kratka Vozlova.

Anže Tavčar je debitiral v članski reprezentanci z 38. mestom na 200 metrov prosto. | Foto: Anže Tavčar je debitiral v članski reprezentanci z 38. mestom na 200 metrov prosto.

Bolj zadovoljen je bil z 38. mestom in dosežkom 1:50,30 na 200 metrov prosto Anže Tavčar iz PK Ljubljana, ki je na ta način doživel svoj krst v članski reprezentanci. "Vesel sem, da sem bil blizu osebnemu rekordu, s čimer sem zadovoljen. Višje cilje imam na 100 metrov prosto, kjer se želim čim bolj približati izidu 49,0, zato danes nisem dal vsega od sebe. Danes je bilo tudi malo treme, zdaj pa mislim, da bomo vsi počasi bolj sproščeni," je svoje plavanje videl Tavčar, ki si na 100 metrov prosto želi tudi normo za nastop na olimpijskih igrah.

Bau popravil rekord, Popović presenetil samega sebe

Osebna rekorda sta dosegla tudi oba plavalca Branika na 1500 m prosto. Martin Bau je bil s 15:16,71 od svoje prejšnje najboljše znamke hitrejši 17 stotink in na koncu 21. "Zadovoljen sem z osebnim rekordom v dopoldanskem nastopu, a morda sem na prvih 500 metrih spet prepočasi začel. Na koncu sem imel sijajen finiš na zadnjih 50 metrih, a to moč bi moral porabiti prej. Danes se mi je malo poznala tudi včerajšnja tekma na 400 prosto, saj sem kmalu čutil roke," je po tekmi povedal Mariborčan. V Londonu si v ostri konkurenci želi še dobra nastopa na 800 m prosto in v štafeti.

Grega Popović, še lani mladinec, je s 15:41,01 in 31. mestom malo presenetil samega sebe. "V top formi sem bil v Banji Luki, kjer sem si priboril pot v London. To se je poznalo tukaj, ko mi je na zadnjih 500 metrih zmanjkovalo moči, a vem, da imam še veliko prostora za napredek."

Ne spreglejte