Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 4. 2024,
20.00

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

Natisni članek

ragbi Encijani

Sobota, 20. 4. 2024, 20.00

2 meseca

Slovenska ragbi reprezentanca

Encijani od sanj o napredovanju do najhujšega poraza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37
slovenska ragbi reprezentanca 2024 | Dva poraza v spomladanskem delu sezone za slovensko ragbi reprezentanco. | Foto www.alesfevzer.com

Dva poraza v spomladanskem delu sezone za slovensko ragbi reprezentanco.

Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska reprezentanca v ragbiju je po jesenskih zmagah nad Madžarsko in Bosno in Hercegovino potihem sanjala o napredovanju v tretji kakovostni razred evropskega ragbija, zdaj pa tekmovanje v konferenčni ligi v skupini B končuje na skromnem četrtem mestu. Po porazu s prerojeno Avstrijo v Guncljah so zdaj doživeli najvišji poraz doslej, s 7:86 v Luksemburgu, kamor so na tekmo odpotovali z avtobusom.

Ragbi Peter Kavčič Ivan Scek
Sportal Zveza na umetnem dihanju, fantje pa za Slovenijo puščajo kri

Slovenska ragbi reprezentanca je na zadnji tekmi evropske konferenčne lige visoko izgubila proti Luksemburgu s 7:86 (7:43). S tem je tekmovanje v skupini B konferenčne lige končala na četrtem mestu in ostaja v četrtem rangu evropskega ragbija. Encijani so sicer vse možnosti za morebitno napredovanje v višji rang tekmovanja zapravili že pretekli konec tedna, ko je bila na Ovalu v ljubljanskih Guncljah boljša Avstrija z 31:14.

Če bi pred tednom dni izbranci selektorja Petra Kavčiča slavili, bi tekma v prestolnici Luksemburga neposredno odločala o napredovanju do dodatne tekme za uvrstitev v tretji rang. Luksemuburžani so kljub vsemu potrdili vlogo favorita in visoko slavili. Že v prvem polčasu so domačini dosegli sedem zadetkov iz igre, do konca dvoboja pa niso popuščali ter dosegli še dodatnih sedem zadetkov za končnih 88:7. Edini zadetek iz igre za Slovenijo je v 22. minuti dvoboja dosegel Jure Popovič.

V skupini 3 je Luksemburg zasedel prvo mesto z 19 točkami, druga Madžarska in tretja Avstrija sta zbrali po deset točk, Slovenija pa je bila četrta z osmimi točkami po lanskih oktobrskih zmagah proti Madžarski (29:17) in Bosni in Hercegovini (22:17). Bosna je bila v skupini zadnja z eno osvojeno točko.

Evropska konferenčna liga, skupina B:

1. Luksemburg 19 točk

2. Madžarska 10
3. Avstrija 10
4. Slovenija 8
5. Bosna in Hercegovina 1
slovenska ragbi reprezentanca 2024
Sportal Borbeni Encijani morali priznati premoč Avstriji
Ne spreglejte