Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 1. 2019,
20.45

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Natisni članek

Ema Kozin

Nedelja, 13. 1. 2019, 20.45

5 let, 3 mesece

nov izziv

Ema Kozin v ZDA po nov naslov: Pripravljena sem bolje kot kadarkoli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39
Ema Kozin | Pred Emo Kozin je nov izziv. | Foto Simon Kavčič

Pred Emo Kozin je nov izziv.

Foto: Simon Kavčič

Slovenska boksarka Ema "The Princess" Kozin bo 16. februarja spet stopila v ring. Na prestižnem gala večeru, ki bo v Denverju v ZDA, bo Kozinova, ki zaseda prvo mesto na svetovni lestvici Boxrec, poskušala znova zmagati, kar bi pomenilo nov naslov svetovne prvakinje, tokrat v organizaciji WBO v super srednji težnostni kategoriji.

Ema Kozin
Sportal Slovenska princeska februarja po nov prestižni naslov

"V začetku leta 2019 je bila načrtovana tekma v Nemčiji, ki pa so jo odpovedali. Z malo sreče in urgentnega pristopa menedžerja Mirka Skoka smo dobili vabilo v ZDA, na katero smo se takoj in z veseljem odzvali. Zavedamo se, da je tovrstna tekma najpomembnejša v Emini karieri in najboljša možnost za promocijo Eme in Slovenije v svetu. Ema je, ne glede na njeno mladost, v življenjski formi in dovolj zrela za največje zmage. To je dokazala že večkrat. V Ameriko odhajamo zelo optimistični. Čakamo pa na nasprotnico, ki bo v organizaciji WBO potrjena v naslednjih nekaj dneh," je povedal trener Rudolf Pavlin.

"Ne obremenjujem se s tem, kdo bo, želim le dostojno in kakovostno nasprotnico." | Foto: Simon Kavčič "Ne obremenjujem se s tem, kdo bo, želim le dostojno in kakovostno nasprotnico." Foto: Simon Kavčič

Kozinova se je ob tej priložnosti zahvalila menedžerju in dejala: "Ponudili so mi možnost boksati v meki boksa, v Ameriki. S tekmo in njeno pomembnostjo se ne obremenjujem, saj se zavedam svojih zmožnosti. Vesela sem svojega napredka ob koncu lanske sezone, ki sem ga dosegla s trenerskim kadrom, ki ga sestavljajo Rudolf, Tadej Černoša in Redžo Ljutić. Med novoletnimi prazniki smo trdo delali in ni bilo počitka. Počutim se pripravljena bolje kot kadarkoli. Zelo se veselim trenutka, ko bom znova stopila v ring v Ameriki. Nasprotnica še ni znana, bo pa v prihodnjih dneh. Ne obremenjujem se s tem, kdo bo, želim le dostojno in kakovostno nasprotnico."

Organizacija WBO probox velja za eno od najprestižnejših organizacij, katere aktualna svetovna prvaka sta med drugim Anthony Joshua in Oleksander Usyk.

Preberite še:

mladi upi
Sportal Dončićevi vrstniki, ki trkajo na članska vrata

 

 

 

Ne spreglejte