SiolNET. Sportal Drugi športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Elan nepremagljiv v Dolomitih

1

termometer

 | Foto:
245 padalcev in padalk iz 24 držav se je v Bellunu na tekmovanju za svetovni pokal v skokih na cilj potegovalo za najvišja mesta in stopničke, na koncu so bili najbolj veseli Slovenci.

Ekipa Elan v postavi Roman Karun, Peter Balta, Senad Salkič, Borut Erjavec in Matej Bečan je delovala suvereno od začetka do konca, s tekmeci, ki so sicer tudi skakali odlično, se niso obremenjevali, kar jim je na koncu prineslo nov odličen dosežek. S to zmago so se še utrdili na prvem mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala, v katerem jih čakata še dve tekmovanji.

"V Bellunu so pogoji za vse enaki, obenem pa smo v Italijo prišli visoko motivirani, kajti z našimi skoki nismo bili v tej sezoni preveč zadovoljni, predvsem zavoljo prevelikega števila centimetrov v posameznih serijah. Tokrat smo to izboljšali, skakali smo precej konstantno, brez nihanj, kar nam je na koncu zadoščalo za zmago, ki je zelo sladka," je tekmovanje ocenil Matej Bečan, ki je bil tudi najboljši posameznik med našimi.

Ekipa Elan je tako pred prihajajočim evropskim prvenstvom v dobri formi, kar je dober obet pred potjo v Bolgarijo na prvenstvo stare celine. "Pred odhodom v Italijo smo se zavedali, da bodo predvsem domačini visoko motivirani, toda to ni bilo naše breme. Mi smo predvsem izboljšali naše skoke, ki so bili na že dokaj visokem nivoju, toda niso še optimalni. Tekmovanje lahko ocenimo kot zelo uspešno in upam, da bomo v podobni formi tudi na evropskem prvenstvu in na zadnjih dveh tekmovanjih v svetovnem pokalu,«" pa je črto pod nastop v Italiji potegnil Roman Karun.

Pred padalci v naslednjem mescu ne bo počitka, saj jih že čez deset dni čaka pot v Bolgarijo, kjer bodo na evropskem prvenstvu branili dve zlati medalji, meseca septembra pa sledita še preostali dve tekmovanji za svetovni pokal v Avstriji in Švici.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin