Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 9. 2015,
18.52

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Roman Karun

Nedelja, 6. 9. 2015, 18.52

1 leto, 9 mesecev

Elan poglavje zase, Ptuj drugi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Le teden dni po evropskem prvenstvu, na katerem so slovenski padalci osvojili dve medalji, so se padalci v avstrijskem Thalgau zbrali na peti letošnji tekmi svetovnega pokala v skokih na cilj.

Prireditelji so imeli tokrat precej težav zavoljo slabega vremena, saj jim je le v petek uspelo tekmovanje izpeljati v normalnih pogojih, v soboto so imeli na voljo le dobri dve uri za izvedbo ene serije, nedelja pa je bila ponovno deževna in vetrovna, tako da je bilo tekmovanje sklenjeno po petih od predvidenih osmih serij. V teh razmerah, ki niso bile idealne, so se najboljše znašli Slovenci, ki so bili z ekipo Elan v postavi Roman Karun, Peter Balta, Uroš Ban, Senad Salkič in Borut Erjavec povsem dominantni in z visoko prednostjo slavili pred Ptujem, ki so ga zastopali Gorazd Vindiš, Matej Kostanjevec, Tomaž Korpar, Tonček Gregorič in Maja Sajovic, dobro formo iz Bolgarije je z zmago potrdil še Senad Salkič, med dekleti pa je bila maja Sajovic tretja.

"Zelo smo veseli, da smo obdržali formo tudi teden dni po evropskem prvenstvu, veseli nas predvsem to, da ni bilo nikakršnih nihanj, ves čas smo bili zbrani in pripravljeni na neugodne razmere, s katerimi so imeli naši tekmeci veliko več težav. Z zmago smo utrdili tudi prvo mesto v skupnem seštevku, tako da bomo na finale v Locarno potovali povsem neobremenjeni in sproščeni," je tekmovanje na solnograškem ocenil Senad Salkič.

Velik uspeh so v Avstriji dosegli Ptujčani, drugo mesto pa je ocenil Matej Kostanjevec: "Precej časa smo čakali na vnovične stopničke in presrečni smo, ker nam je končno uspelo. To je plod našega dobrega dela, ki nas navdihuje za naprej. Veseli nas, da smo skozi vseh pet serij skakali brez velikih nihanj, ekipa je delovala zelo homogeno in na koncu smo zasluženo na zmagovalnem odru."

Svetovni pokal se počasi zaključuje, pred padalci je le še finalno dejanje čez dva tedna v Švici, Slovenci (Elan) pa bodo ob jezeru Maggiore branili zajetno prednost, med posamezniki pa se bo za vrh potegoval Senad Salkič.

Ne spreglejte