Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 8. 2015,
13.30

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

padalstvo Matej Bečan

Četrtek, 27. 8. 2015, 13.30

5 let, 6 mesecev

Nov velik uspeh slovenskih padalcev!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski padalci Peter Balta, Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec in Matej Bečan so osvojili ekipni naslov evropskih prvakov v skokih na ciljih.

Reprezentanca Slovenije v postavi Peter Balta, Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec in Matej Bečan je premagala konkurenco na osmem evropskem prvenstvu v klasičnih padalskih disciplinah v Montani v Bolgariji ter se veselila novega velikega zlatega uspeha.

Po dramatičnem razpletu, odločitev je padla šele v zadnji, osmi seriji, so bili slovenski padalci najbolj zbrani, unovčili so bogate izkušnje in ostali na evropskem vrhu, zmagali so namreč tudi pred dvema letoma. V finalu so premagali Ruse, ki so osvojili srebro, bronasto odličje za tretje mesto so si priskakali Čehi.

Slovenci so prvenstvo odprli odlično, si do polovice tekmovanja zagotovili lepo prednost, ki pa se je do sedme serije stopila zaradi nekoliko slabšega nastopa v peti in sedmi seriji. Pred finalno serijo so bili izenačeni z Rusi. Tako kot že velikokrat do zdaj so slovenski padalci najboljše prihranili za konec, ki jim je prinesel naslov prvakov stare celine, Rusom, ki so skakali zadnji, pa je v zadnji seriji nekoliko padla zbranost, kar je bila le voda na slovenski mlin.

Uroš Ban: Bili smo mirni, zbrani in osredotočeni

"Tako kot vsako tekmovanje do zdaj je bilo zahtevno tudi evropsko prvenstvo, na katerem smo morali pokazati vse, kar znamo, kar nam je prineslo nov uspeh. Sicer smo v nasprotju z nekaterimi predhodnimi tekmovanji tokratno prvenstvo odprli z odličnimi skoki in si po polovici tekmovanja nabrali veliko zalogo, a je ta na žalost do sedme serije skopnela, saj so tudi druge ekipe skakale odlično.

V zadnji seriji smo ostali mirni, zbrani in povsem osredotočeni na najpomembnejši skok, ki nam je zelo dobro uspel. Očitno in na našo srečo so bili Rusi precej bolj obremenjeni kot mi, kar je zadoščalo za osvojitev naslova," je prvenstvo komentiral Uroš Ban.

Upanje za novo medaljo

Prvenstvo se še ni končalo, kajti pred padalci sta še dva skoka med posamezniki, v polfinalu bodo od Slovencev nastopili Peter Balta, Uroš Ban, Senad Salkič in Borut Erjavec, izhodišče pred zadnjima serijama, ki bosta na sporedu v petek, pa je odlično.

Senad Salkič si namreč po osmih serijah deli prvo mesto z Rusom Dmitrijem Maksimovom, oba sta zbrala vsega dva kazenska centimetra in imata pred tretjeuvrščenim Čehom Jirijem Gečnukom tri centimetre naskoka. Takoj za Čehom je na četrtem mestu še Peter Balta s šestimi centimetri.

Slovenija ima v ognju še eno železo med ženskami. Maja Sajovic je namreč po sedmih serijah na šestem mestu, za bronom zaostaja le dva centimetra, do konca pa so še tri serije.

Ne spreglejte