Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 8. 2015,
12.47

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

padalstvo

Petek, 28. 8. 2015, 12.47

8 let, 3 mesece

Nov uspeh za slovensko padalstvo: Salkič je evropski podprvak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Potem ko so se slovenski padalci včeraj veselili zlate medalje, so zadnji dan prvenstvo sklenili z novim odličjem. Zanj je poskrbel Senad Salkič, ki je osvojil naslov evropskega podprvaka.

Senad Salkič in Rus Dimitrij Maksimov sta bila daleč najboljša med vsemi, v osmih serijah, ki so štele tudi za ekipno uvrstitev, sta zbrala vsega dva centimetra, Rus že v prvi seriji, Slovenec v sedmi, tako da sta v polfinale prišla s tremi centimetri naskoka.

Po polfinalnem skoku sta bila vnovič povsem izenačena, dosežek polfinala je bil en centimeter, v finalu pa je bila sreča bolj naklonjena Rusu, ki je zadel ničlo, Senad Salkič pa dva centimetra in stisnil roko Maksimovu, ki je skakal izvrstno.

"Osebno mi veliko več pomeni zlata medalja ekipe, ki je bila težko prigarana. Ekipno smo skakali suvereno od samega začetka, imeli sicer tudi dve slabši seriji, a nam je uspelo ohraniti mirnost pred zadnjo serijo. Posamična tekma je nekoliko drugačna, morda je prisotne nekaj več nervoze, a navkljub temu je drugo mesto vrhunski dosežek, s katerem sem izredno zadovoljen," je o zlatu ekipe in svojem srebru dejal današnji slovenski junak Senad Salkič.

Slovenci smo imeli v ognju tudi Majo Sajovic med ženskami, ki je prvenstvo začela odlično in bila do tretje serije tik pod vrhom, nadaljevanje pa ji ni najboljše uspelo, tako da je prvenstvo končala na šestem mestu.

"Če sem povsem iskrena, z dosežkom nisem najbolj zadovoljna, predvsem zavoljo tega, ker sem bila premalo odločna. V meni ni bilo dovolj tekmovalnega oziroma zmagovalnega naboja. Želim si, da bi vse te 'ničle', ki jih v Bolgariji nisem dosegla, unovčila na prihodnjih tekmovanjih," pa je črto pod 8. prvenstvo potegnila Maja Sajovic.

V konkurenci mladink je nastopila Tanja Zdjelar, ki je prvenstvo izkoristila za nabiranje izkušenj, saj je nastopila na svojem prvem prvenstvu.

In še ocena selektorja Draga Bunčiča: "Pred odhodom na prvenstvo smo opravili nekaj dobrih treningov, predvsem smo pilili tehniko, kar se nam je v Bolgariji, v močni konkurenci tudi obrestovalo. Pred potjo smo si želeli uvrstitve do petega mesta, saj ne moremo vedno zmagovati, tako da sta z obema medaljama lahko več kot zadovoljni."

Pred padalci v prihodnjem mesecu ne bo nikakršnega oddiha, že čez teden dni jih čaka peto tekmovanje v skokih na cilj za točke svetovnega pokala, ki ga bo gostil avstrijski Thalgau.

Ne spreglejte