Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 2. 2021,
16.54

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

1

Natisni članek

Andreja Leški Tina Trstenjak

Petek, 19. 2. 2021, 16.54

3 leta, 2 meseca

grand slamu v Tel Avivu

Dvojna slovenska zmaga v Izraelu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

1

Tina Trstenjak | Tina Trstenjak je bila v slovenskem finalu boljša od Andreje Leški. | Foto Saša Pahič Szabo/Sportida

Tina Trstenjak je bila v slovenskem finalu boljša od Andreje Leški.

Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida

Olimpijska prvakinja Tina Trstenjak je zmagovalka judoističnega grand prixa v Tel Avivu. V današnjem finalu je po minuti in pol podaljška premagala reprezentančno kolegico Andrejo Leški.

Trstenjakova je imela z Leškijevo neporavnan račun z lanskega evropskega prvenstva v Pragi, kjer se je zmage veselila Koprčanka na začasnem delu v Ljubljani. Tokrat pa je varovanka Marjana Fabjana, ki ga je ob robu tatamija nadomeščala Petra Nareks, obvladovala sicer izenačen finale.

Tekmovalka celjskega Sankakuja je bila vseskozi aktivnejša, minuto in 18 sekund pred koncem rednega dela pa je imela Leškijeva že dve kazni. V podobnem ritmu se je nadaljevalo, po minuti in pol dodatne borbe pa je Leškijeva, ki je imela tudi svoje priložnosti za zmago, morala tekmici stisniti roko.

Leškijeva Izrael zapušča z drugim mestom. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Leškijeva Izrael zapušča z drugim mestom. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Trstenjakova je v obljubljeni deželi preskočila prvi krog, nato pa v drugem šele v podaljšku ugnala mlado Čehinjo Renato Zachovo. Tekmovalka z zlatim napisom na hrbtu je nato po vsega pol minute v četrtfinalu odpravila izkušeno Britanko Lucy Renshall.

Avstrijka Magdalena Krssakova je v polfinalu marljivo čakala na večjo napako Trstenjakove, na koncu pa je morala po dobrih treh minutah podaljška in tretji kazni čestitati Celjanki.

Tina Trstenjak
Sportal Kaj bo v Izraelu prikazalo devet Slovencev?

V prvem krogu je bila prosta tudi Leškijeva, nato pa hitro v parterju prisilila Italijanko Nadio Simeoli v predajo. Za zmago nad 21-letno Izraelko Sharir Gili je v četrtfinalu zadostoval vazari. V polfinalu je za zmago nad bronasto na evropskih igrah v Minsku 2018 zadostoval vazari tik pred koncem dvoboja.

Velja dodati, da je na današnji tekmi manjkala prva nosilka Francozinja Clarisse Agbegnenou.

Martin Hojak je v kategoriji do 73 kilogramov najprej premagal Luksemburžana Claudia Nunesa dos Santosa, nato pa izgubil proti izredno močnemu Moldavcu Victorju Sterpuju. | Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida Martin Hojak je v kategoriji do 73 kilogramov najprej premagal Luksemburžana Claudia Nunesa dos Santosa, nato pa izgubil proti izredno močnemu Moldavcu Victorju Sterpuju. Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida

Martin Hojak je v kategoriji do 73 kilogramov najprej premagal Luksemburžana Claudia Nunesa dos Santosa, nato pa izgubil proti izredno močnemu Moldavcu Victorju Sterpuju v podaljšku. Pri tem je Hojaku v rednem delu še uspelo izničiti zaostanek vazarija, po dobrih sedmih minutah borbe pa je zmaga pripadla 21-letnemu aktualnemu evropskemu prvaku Sterpuju.

Anka Pogačnik je v kategoriji do 73 kg najprej v minuti in pol premagala Avstrijko Michaelo Polleres, nato pa po vazariju izgubila z Nemko Miriam Butkereit.

Ne spreglejte