Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 12. 2012,
19.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Peter Mankoč Damir Dugonjić

Ponedeljek, 17. 12. 2012, 19.01

8 let

Dugonjićevi prvi medalji in slovo Mankoča ter Pikca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Damir Dugonjić je s svetovnega prvenstva v Carigradu prinesel prvi medalji,s čimer je zasenčil slovo Petra Mankoča in Ronija Pikca, ki je selektorski mandat predal Mihi Potočniku.

Ob prihodu iz Turčije je Korošca pričakalo nekaj prijateljev, ki so mu, podobno kot ostalim reprezentantom, pripravili glasen sprejem. Razlog sta seveda srebrni medalji v šprinterskih disciplinah v prsnem slogu. To sta bili za 24-letnega plavalca sploh prvi medalji s svetovnega prvenstva. "Želja je bila medalja, prišel pa sem z dvema. Po tisti na 100 m prsno se mi je odvalil kamen s srca. Vedel sem, da lahko tudi na 50 m prsno celo zmagam in bil sem sproščen. Kljub drugemu mestu sem bil sprva malce razočaran, vendar kadar sem analiziral moji prvi medalji sem seveda lahko presrečen," nam je razkril Damir Dugonjić.

Mankoč je presrečen

Z vrhunskim dosežkom, četrtim mestom na 100 m mešano, se je s svojega zadnjega prvenstva v kratkih bazenih vrnil Peter Mankoč. "To je zagotovo moje zadnje individualno prvenstvo v kratkih bazenih. Zadnjič sem plaval tudi na 100 m mešano, zato sem presrečen s tem, kar mi je uspelo. Drugače bi le pokvaril sliko. Je pa to najboljši rezultat kariere v tekstilnih kopalkah. Presrečen sem," je odgovoril doslej najboljši slovenski plavalec in eden najbolj cenjenih v Evropi. Nekaj spodbudnih besed je Mankoču, Dugonjiću in Sari Isaković namenil predsednik PZS Miran Kos.

Obljubil je namreč večjo finančno pomoč pri nadaljevanju karier. "To so lepe besede, vendar le besede običajno niso dovolj, tudi dejanja morajo slediti. S kančkom dobre volje, verjamem, da se da vse urediti," je sporočil Mankoč in priznal, da utegne kariero podaljšati za leto dni, ko bo EP in morda bo pomagal štafeti. Za poletno SP prihodnje leto v Barceloni pa se še ni odločil. Odvisno bo od tega, kako dolg počitek si bo privoščil.

Pikec ponosno predal selektorsko vlogo

Naslednja zanimivost je, da se je po tem prvenstvu s selektorskega položaja poslovil Roni Pikec, ki je dobro opravil svoj mandat. Njegov naslednik bo Miha Potočnik. "Rezultati govorijo sami zase. Ponosen sem, da sem bil štiri leta del teh uspehov. Upam, da bomo tudi naprej sodelovali z zvezo," je dejal Pikec.

Nekaj dobrih dosežkov so ob odsotnosti nekaterih vrhunskih plavalcev dosegli še nekateri reprezentanti, s čimer se širi plavalna baza.

Ne spreglejte