Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
14. 6. 2012,
14.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ameriški nogomet

Četrtek, 14. 6. 2012, 14.13

8 let

Devils in Generals za finale - oboji verjamejo

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V soboto se končuje redni del tretje sezone državnega prvenstva v ameriškem nogometu (SFL 2012). Generals branijo mesto v finalu - proti Alp Devils ne smejo izgubiti za več kot 10 točk.

Poraz Maribor Generals s 7:14 na tekmi minuli vikend z Ljubljana Silverhawks pomeni, da bodo slednji svojega nasprotnika v finalu tretjega državnega prvenstva dobili to soboto. Na stadion NK Železničar v Maribor ob 13.00 prihajajo gorenjski Alp Devils. Ti imajo sicer zmago manj od Štajercev, proti njim pa so doma izgubili z 18:28. Računica je naslednja: Maribor je finalist, če zmaga ali izgubi za manj kot 10 točk, Alp Devils pa gredo v svoj drugi finale, če zmagajo za več kot 10 točk.

Alp Devils: Moraš verjeti

"Igrati moramo svojo igro. Ne smemo pustiti, da bi Mariborčani igrali po svoje. Ja, igrati moramo po svoje, brez napak," poudarja član Devilsov, Rok Lunežnik. Lani Gorenjci niso niti enkrat zmagali, letos so iz tedna v teden boljši. Zagrebški ekipi so premagali 31:8 in 53:0. Zavedajo se, da je mariborska ekipa vendarle: "Boljša ekipa v obrambi, kar so dokazali na zadnji tekmi proti Silverhawksom." Predvsem pa Generals za razliko od obeh zagrebških ekip nimajo hujših težav s poškodbami. Tudi pri Devilsih ključni fantje ne bodo manjkali. Verjamejo v zmago? "Moraš!" odgovarja Lunežnik.

Devils so spomladi prvič dosegli "touchdown" proti neporaženim Silverhawksom (7:49). Na domači tekmi pa so proti branilcem naslova v težkih deževnih razmerah izgubili z le 0:6. "Fantje napredujejo iz tekme v tekmo in z vsakim treningom," iz gorenjske ekipe sporoča trener Michael Cress. Lunežnik nam je zatrdil, da se je angažiranje ameriškega trenerja zagotovo obrestovalo. "Mariborčani so odlična ekipa, ki je nevarna po zraku, po tleh in ima dobro obrambo. Če jih nekje ustaviš, te napadejo drugje. Če hočeš premagati Maribor, moraš celo tekmo odigrati brez napak," se težkega tekmeca zaveda Cress.

Generals branijo plus 10: Brez napak

Mariborčani so sezono začeli z visokim porazom proti Ljubljančanom (0:45). Takrat napak ni manjkalo. Podajalec Robi Fišer pred odločilnim obračunom z Devils zato poudarja: "Osredotočiti se moramo na to, da si ne otežujemo dela in igramo zbrano ter brez napak, ki nas lahko stanejo ogromno jardov." Ne le Fišer, tudi ostali podajalci so letos vrgli veliko prestreženih žog. "Vsi smo letos igrali tekme, v katerih so bile razmere bolj naklonjene obrambi, kar je morda vzrok za večje število prestreženih podaj." Vmes so Mariborčani tudi dvignili nivo igre: od zmagi proti Devilsom so zanesljivo premagali tudi Thunder in Raiders. Po več deževnih obračunih se to soboto vendarle obeta lepo vreme. "Razpoloženje je dobro, celotna ekipa se zaveda, kaj lahko za klub pomeni zmaga na tekmi v soboto. Res si želimo tega finala, ki je tako izmuzljiv. Nekaj poškodb sicer je, ampak nam tudi fantje, ki ne morejo trenirati, pomagajo pri treningih. Verjamem, da se nam te odsotnosti na sami tekmi ne bodo poznale. Vsak, ki stopi na igrišče se zaveda svoje naloge in priložnosti, da pokaže kaj zna."

Čeprav Fišer velja za glavno orožje štajerske ekipe, se bo zlahka zadovoljil, če ne poda nobenega "touchdowna", samo da zmagajo. "Če bo na koncu rezultat kazal v našo korist, bom zadovoljen. Tekač Domen Karničnik je na prvi tekmi pokazal odlično igro, zato ni bilo potrebno siliti žoge po zraku, kar gotovo zmanjša tudi število napak, ki se lahko zgodijo v napadu." Zaveda se, da Devils niso več avtsajder: "Letos so pokazali odlične igre, hrvaške nasprotnike so nadigrali, dali so jim skupaj 84 točk, dovolili pa le osem, kar je ogromna razlika. Tudi proti Ljubljančanom so prikazali odlično igro in skoraj poskrbeli za presenečenje, ampak je žal tako njim kot nam manjkalo nekaj športne sreče."

Ne spreglejte