Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 11. 2017,
10.35

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

Deontay Wilder Bermane Stiverne Anthony Joshua boks

Nedelja, 5. 11. 2017, 10.35

6 let, 5 mesecev

Deontay Wilder po smešni zmagi napovedal vojno Anthonyju Joshui #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18
Deontay Wilder | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ameriški boksar Deontay Wilder je v New Yorku še šestič ubranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po različici WBC. V smešnem dvoboju je že v prvi rundi odpihnil Kanadčana Bermana Stiverneja in prišel še do 38. zmage med profesionalci.

Američan se je po odpovedi dvoboja z Luisom Ortizem, Kubanca so ujeli na dopingu, po januarju 2015 še drugič udaril z vidno šibkejšim kanadskim boksarjem. Zanimivo je, da je bil Stiverne edini, ki je z odličnim Wilderjem zdržal vseh 12 rund, a tokrat ni imel niti najmanjših možnosti in je že po nekaj udarcih moral priznati premoč jeznemu Američanu.

Enosmerni promet v New Yorku:

''Sam vem, da sem najboljši na svetu, a vseeno lahko naredimo preizkus. Si za, Anthony,'' je takoj po dvoboju nagovoril trenutno prvega zvezdnika v težki kategoriji Anthonyja Joshuo. ''Že dolgo časa čakam ta dvoboj. Napovedujem ti vojno, sprejmi ta izziv.''

Wilder je na 38. dvoboju med profesionalci zmagal še osemintridesetič, 37-krat predčasno, a lahko rečemo, da do zdaj še ni boksal z resnim boksarjem. Vseh šest obramb naslova je opravil proti drugo- ali celo tretjerazrednim boksarjem.

Wyhte ga ne zanima, hoče le Joshuo

Že dolgo ga za dvoboj prosi Britanec Dillian Wyhte, a ta Američana niti malo ne zanima. ''Ponujate mi, naj se bojujem s kmetom. A kralj se lahko udari le s kraljem. Dovolj je bilo besed in izgovorov. Določite datum in preverimo, kdo je najboljši,'' je še sklenil 32-letni Wilder.

Pred nami je tako izjemno leto 2018, kjer zanimivih dvobojev v težki kategoriji zagotovo ne bo manjkalo. Če se bo res zgodil epski dvoboj neporaženih Joshue in Wilderja, bo to spopad, ki ga ne bo hotel nihče zamuditi.

Ne pozabimo, da je vrnitev v ring napovedal tudi Tyson Fury, ki je že večkrat rekel, da bi se poigral tako z Joshuo kot tudi z Wilderjem.

Kdo bi zmagal, če bi se udarila Anthony Joshua in Deontay Wilder?

  • Anthony Joshua
    70,12 %
    169 glasov
  • Deontay Wilder
    29,88 %
    72 glasov
Oddanih 241 glasov
Ne spreglejte