Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 11. 2017,
17.59

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Deontay Wilder Vladimir Kličko Anthony Joshua boks Tyson Fury

Četrtek, 2. 11. 2017, 17.59

6 let, 5 mesecev

Tyson Fury se vrača: Uganite, kdo je nazaj #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Tyson Fury | Foto Reuters

Foto: Reuters

V začetku tega tedna so iz Britanske boksarske zveze (BBBCofC) sporočili, da so se pripravljeni pogajati s taborom Tysona Furyja in mu, če bo izpolnjeval vse pogoje, vrniti boksarsko licenco, ki so mu jo vzeli oktobra leta 2016.

"Povsem preprosto je, čakamo na pogovor s taborom Tysona Furyja. Pripravljeni smo sodelovati. Britanska protidopinška komisija je opravila svoje del, mi smo svojega, a brez dogovora s Furyjem ne bo šlo," je za Sky Sports dejal generalni sekretar BBBofC Robert Smith.

"Ko bomo to opravili, bomo jasno preverili, v kakšen stanju je boksar. Prepričati se moramo, da je zdrav, tako mentalno kot fizično. V nasprotnem primeru se tega ne bomo šli," je dodal Smith.

Kdo bi zmagal, če bi se srečala Anthony Joshua in Tyson Fury?

  • Anthony Joshua
    64,29 %
    90 glasov
  • Tyson Fury
    35,71 %
    50 glasov
Oddanih 140 glasov

Fury želi prvakom dati lekcijo

Ob teh informacijah je kontroverzni boksar že odprl šampanjec in napovedal veliko vrnitev v letu 2018. "Uganite, kdo se vrača," je zapisal in hitro vojno napovedal vsem zdajšnjim nosilcem pasov v težki kategoriji, v prvi vrsti Anthonyju Joshui, ki je pred dnevi ubranil pasove v različicah WBA, IBF in IBO.

"Dve leti nisem migal, a prepričan sem, da lahko tudi z zdajšnjimi 160 kilogrami premagam tako Joshuo kot Wilderja (svetovni prvak po WBC, op. p.). Moj stil boksanja je nepremagljiv. Vprašajte Vladimirja," je že zdaj poln samega sebe Fury."'Joshuo bi premagal samo z delom svojih nog. Ne moreš zadeti nečesa, česar ne vidiš. V tem sem najboljši," je dodal.

Boksarski strokovnjak: A. J. proti Furyju ne bi imel možnosti

Tudi boksarski strokovnjaki se že veselijo njegove vrnitve. Gareth A. Davies je prepričan, da Joshua proti pripravljenemu Furyju nima prav nobenih možnosti.

"Resnično verjamem, da bi popolnoma pripravljeni Fury Joshuo premagal devetkrat v desetih dvobojih. O tem ni dvoma. Z njim bi opravil natančno tako, kot je to storil leta 2015 v Düsseldorfu proti Kličku. Če bi bil Fury fizično in psihično pripravljen, kot je bil pred depresijo, A. J. ne bi imel nobene možnosti. Uničil bi ga," je za talkSPORT dejal Davies.

Tyson Fury je nazadnje boksal leta 2015, ko je po točkah končal vladavino Vladimirja Klička. | Foto: Reuters Tyson Fury je nazadnje boksal leta 2015, ko je po točkah končal vladavino Vladimirja Klička. Foto: Reuters

Zdaj 29-letni boksar iz Manchestra je nazadnje stopil v ring novembra 2015, ko je šokiral boksarsko javnost in premagal Vladimirja Klička.

Težko pričakovan povratni dvoboj se ni zgodil. Prvič je bil odpovedan zaradi Angleževe poškodbe gležnja, dokončno pa 23. septembra 2016, ko so iz Furyjevega tabora sporočili, da mentalno ni pripravljen. Ujeli so ga tudi pri jemanju kokaina, kar je tudi priznal. 

Ne spreglejte