Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 10. 2017,
0.17

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

2

Natisni članek

boks Carlos Takam Anthony Joshua

Nedelja, 29. 10. 2017, 0.17

6 let, 5 mesecev

Anthony Joshua vs. Carlos Takam

Anthony Joshua ostaja kralj težke kategorije! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

2

Anthony Joshua Carlos Takam | Foto Reuters

Foto: Reuters

Britanski boksar Anthony Joshua je pred skoraj 78 tisoč gledalci na stadionu Principality v Cardiffu ubranil naslov svetovnega prvaka v supertežki kategoriji po različicah WBA, IBF in IBO. Trdoživega Francoza Carlosa Takama je s tehničnim nokavtom premagal v deseti rundi, ko je sodnik po mnenju številnih prekmalu preknil dvoboj. 

Anthony Joshua je pred pol leta na Wembleyju v Londonu v epski borbi v 11. rundi končal vladavino Vladimirja Klička in ga pozneje tudi poslal v pokoj, zdaj pa je na kolena spravil še francoskega boksarja Carlosa Takama.

Francoz kamerunskih korenin, ki je za dvoboj z britanskim orjakom izvedel 12 dni pred dvobojem, saj je moral zakrpati vrzel po poškodbi bolgarske kobre Kubrata Puleva, se je izkazal za odličnega borca in se je hrabro bojeval devet rund, nato pa je v deseti je sodnik po mnenju številnih prehitro prekinil dvoboj in zmaga in pasovi so ostali v lasti Joshue.

Britanski orjak je napadel z vsemi silami, po mnenju sodnika pa se Francoz pred udarci ni dovolj ščitil in je preknil dvoboj. Takam ni mogel skriti razočaranja, z žvižgi pa so se odzvali tudi gledalci. Vseeno je treba dodati, da zmaga Joshue ne bi bila vprašljiva, tudi če bi borca odboksala vseh 12 rund.

Kako je sodnik (prehitro) preknil dvoboj:

Joshua z zlomljenim nosom: Nimam nadzora, kako se odločajo sodniki

''Ne vem, kaj počnejo sodniki, to ni moja naloga. Moja naloga je, da poskrbim za nasprotnika. Rundo za rundo sem delal, da bi ga položil. To ste tudi hoteli videti, kajne? Razumem jezo in žalost, ker se to ni zgodilo, a nimam nadzora nad tem, kaj delajo sodniki in kako se odločajo,'' je sporočil Anthony Joshua, ki mu je Takam v drugi rundi z nesramnim udarcem z glavo zlomil nos.

Nesramna poteza Francoza v drugi rundi:

via GIPHY

Je bil to nameren udarec z glavo ali ne?

  • Da.
    89,20 %
    223 glasov
  • Ne.
    10,80 %
    27 glasov
Oddanih 250 glasov

''Nisem mogel dihati, a moral sem ostati miren in nisem smel pokazati šibkosti. Zdaj bom moral obiskati nekaj dobrih zdravnikov, da vse skupaj postavijo na svoje mesto. Prišli smo do zmage, kar je dobro. Z optimizmom zremo v leto 2018,'' je še dodal.

''Niti slučajno sodnik ne bi smel prekiniti dvoboja. Spoštujem Anthonyja, je velik šampion, nikoli pa mi ne bo jasno, zakaj je sodnik prekinil borbo. Hočem še en dvoboj, preveč trdo sem delal, da se konča na tak način,'' je bil nad odločitvijo sodnika razočaran levjesrčni Takam.

Joshua ujel jubilejno 20. zmago

Pred njim so padli vsi, tudi legendarni Vladimir Kličko. | Foto: Guliverimage/Getty Images Pred njim so padli vsi, tudi legendarni Vladimir Kličko. Foto: Guliverimage/Getty Images 28-letni Joshua je v Cardiffu dosegel svojo jubilejno 20. zmago med profesionalci. Prav vse je dosegel z nokavtom ali tehničnim nokavtom.

Za osem let starejšega Takama je bila to že 40. borba. Ostaja pri 35 zmagah (27 z nokavtom ali tehničnim nokavtom). Zdaj ima štiri poraze in remi.

Irska ima svetovno prvakinjo

Pred glavno borbo so lahko ljubitelji boksa videli še nekaj zanimivih predborb. Dve sta šteli tudi za svetovni naslov.

Svojega prvega je ujela irska boksarka Katie Taylor, ki je po točkah in enoglasni sodniški odločitvi premagala Argentinko Anahi Sanchez. "To je uresničitev sanj. Nisem boksala najbolje, a bilo je dovolj za zmago. Hvala bogu. Bilo je zelo težko, hvala vsem za podporo,'' je po zmagi povedala novopečena svetovna prvakinja v lahki kategoriji, ki je med profesionalkami debitirala pred slabim letom dni.

Dvoboj med Dillianom Whytom in Robertom Heleniusom je razočaral. Britanec, ki je obljubljal hiter konec, je s finskim orjakom odboksal vseh 12 rund in zmagal šele po točkah. Vse skupaj je dokaz, da Whyte proti Deontayju Wilderju (svetovni prvak v različici WBC) ne bi imel niti najmanjših možnosti.

PREDBORBE:

Dillian Whyte : Robert Helenius (za srebrni WBC-naslov, težka kategorija) - po sodniški odločitvi (119:109, 119:109, 118:110)

Kal Yafai : Sho Ishida (za svetovni WBA-naslov - supermušja kategorija) - po sodniški odločitvi (118:110, 116:112, 116:112)

Olimpijska prvakinja iz Londona 2012 Katie Taylor v slabem letu med profesionalkami dosegla svetovni naslov. | Foto: Reuters Olimpijska prvakinja iz Londona 2012 Katie Taylor v slabem letu med profesionalkami dosegla svetovni naslov. Foto: Reuters

Katie Taylor : Anahi Esther (za svetovni naslov WBA - lahka kategorija) - po sodniški odločitvi (99:90, 99:90, 99:90)

Frank Buglioni : Craig Richards (za britanski naslov - lahko-težka kategorija) - po sodniški odločitvi (117:111, 117:111 in 116:113)

Lawrence Okolie : Adam Williams (kruzerska kategorija) - TKO (3. runda)

Joshua Buatsi : Saidou Sall (lahko-težka kategorija) - po točkah
 

Ne spreglejte