Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 9. 2014,
13.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dejan Zavec

Četrtek, 18. 9. 2014, 13.53

8 let

Dejan Zavec za ogrevanje z neznanim Madžarom, nato pa ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljši slovenski boksar, 38-letni Ptujčan Dejan Zavec, se po skoraj enoletni pavzi vrača v ring. Sedemnajstega oktobra se bo v Mariboru pomeril z Madžarom Ferencem Hafnerjem.

Tokrat se bo bojeval za naslov evropskega prvaka po različici WBO v lahki srednji kategoriji. Domači dvoboj z dokaj neznanim 38-letnim madžarskim veteranom, ki ima na svojem računu 23 zmag (12 z nokavtom) in pet porazov, pa bo za Zavca zgolj prva stopnička v projektu, ki ga je poimenoval Vrnitev (Comeback).

Z Bertovim promotorjem novim izzivom naproti "Minilo je celo leto, da sem se dogovoril za nov dvoboj. V tem obdobju sem se bojeval s poškodbo, bilo pa je tudi kar nekaj logističnih zapletov. Zdaj lahko z veseljem rečem, da je vse v najlepšem redu," je povedal slovenski šampion, ki ni opustil sanj o vnovičnem odhodu v Združene države Amerike. Še več, podpisal je pogodbo z znanim ameriškim promotorjem Loujem Di Bello, ki je bedel tudi nad Andrejem Bertom, borcem, s katerim se je Zavec pomeril v Biloxiju leta 2011.

Prek neznanega Madžara v ZDA "Amerika so sanje. Resda se uresničujejo malo pozno, a bolje pozno kot nikoli," še pravi Zavec in dodaja: "Sodelovanje z enim izmed štirih najboljših boksarskih promotorjev na svetu je krona moje kariere in velik privilegij. To priložnost bom poskušal izkoristiti do popolnosti."

Pogodba z nemškim menedžerjem Ulfom Steinforthom se je torej iztekla in čeprav so imeli v magdeburškem klubu z Zavcem drugačne načrte, kot jih je imel sam, pravi, da so se razšli kot prijatelji. "Po vseh teh letih smo se razšli sporazumno, obdržal sem tudi trenersko ekipo, na katero sem navajen."

Skoraj leto dni od zadnjega dvoboja Obračun s Hafnerjem bo Zavčev 38. poklicni dvoboj. Nazadnje je boksal 19. oktobra lani, ko je v Leipzigu premagal Francoza Sebastiena Allaisa. V karieri je dosegel 33 zmag, trikrat pa je bil poražen. Decembra 2009 je v Johannesburgu v Južni Afriki premagal Isaaca Hlatshwaya in osvojil naslov svetovnega prvaka velterske kategorije po različici IBF, ki ga je trikrat uspešno ubranil, septembra leta 2011 pa predal Američanu Andreju Bertu.

Ne spreglejte