Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 11. 2015,
10.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Dejan Zavec

Četrtek, 26. 11. 2015, 10.35

8 let

Dejan Zavec: Čutim čudno bolečino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenski boksar Dejan Zavec je v Hialeahu na Floridi vknjižil svoj četrti poraz v karieri.

S tehničnim knock outom ga je v 3. rundi supervelterske kategorije premagal Kubanec Erislandy Lara, ki je tako zadržal naslova prvaka WBA in IBO. Najboljši slovenski boksar Dejan Zavec na dvobojih v Združenih državah Amerike nima sreče. Tokrat je proti 32-letnemu Lari izgubil že v 3. rundi, ko je sodnik po levem direktu Američana dvoboj predčasno prekinil.

Zapeklo ga je od vratu do boka pa vse do pete

"Moram reči, da sem pričakoval manj od njega. V borbo sem šel, da bi nasprotnika 'navlekel' nase, znano je, da boksa precej z distance. Tu sem iskal svoje priložnosti, da bi Lara pozabil na obrambo. A nasprotnik je obrambo izpeljal odlično. Sam nisem imel rešitev, upal sem na poznejše runde, kjer bi morda pozabil na obrambo, da bi me napadel, jaz bi skušal to odbiti in potem vračati udarce," je po borbi dejal Zavec.

Ptujčan je bil že od prve runde v nekoliko podrejenem položaju. "V prvi rundi sva se le zataknila z nogami, žar borbe pa prinese svoje in v tretji rundi me je zapeklo po desni strani iz vratu v rame. Želel sem priti k sebi, a sodnik ni imel posluha. Zapeklo me je od vratu do boka pa vse do pete, pravzaprav sploh ne vem, za kaj gre, prehitro bi bilo karkoli reči. Žal zdravniku nisem mogel obrazložiti, kaj je, saj nisem prišel do sape. Bolj kot me je spraševal, manj sem mu lahko povedal. Čutim čudno bolečino," je povedal Mr. Simpatikus.

Kaj bo naprej, še ne ve

Zaveda se, da je priložnost splavala po vodi, o prihodnosti pa še ni želel govoriti. "Glede na videno, nimam kaj dosti povedati. Lahko bi zdaj predvideval, kaj bi bilo, če bi bilo, a to je nehvaležno. Po vojni smo vsi generali. Imel sem še nekaj orožja v ognju, a Lara je bil danes dominanten, vrhunski, preprosto boljši, za kar mu čestitam. Kaj bo zdaj naprej, ne vem, najprej se bom temeljito pozdravil, potem pa razmišljal dalje," je sklenil Zavec.

Ne spreglejte