Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
3. 5. 2013,
15.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dejan Vinčić slovenska odbojkarska reprezentanca

Petek, 3. 5. 2013, 15.01

8 let

Dejan Vinčić: Mesto v reprezentanci si mora vsak zaslužiti

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Za prvim organizatorje igre slovenske odbojkarske reprezentance Dejanom Vinčićem je izredno razburljivo leto. Po sanjskem podpisu za veliko poljsko ekipo Belchatow, so se sanje tudi hitro končale.

Začelo se je lepo, potem pa Dejan v nemilosti trenerja Jaceka Nawrockija ni dobil veliko priložnosti. Sledila je sporazumna prekinitev pogodbe, Viničića pa je pot vodila v domovino. Odlični podajalec vse od konca decembra preteklega leta ni zaigral ne nobeni uradni tekmi, kljub vsemu pa se je znašel na spisku selektorja Luke Slabeta. "Zgodba na Poljskem se je odvila kakor se je. Takoj po prekinitvi pogodbe sem imel na pladnju tri ali štiri ponudbe, a čakali smo tisto pravo, na koncu pa z nobenim klubom nismo našli skupnega jezika. Od takrat se pripravljam individualno. Zjutraj fitnes, popoldne pa sem se priključeval treningom Salonita in GO Volleyja. V stiku s žogo sem bil, fizično sem odlično pripravljen, a manjka mi tisti tekmovalni ritem. Vem, da se bo to na začetku malce poznalo, a upam, da ne preveč. Komaj čakam, da se začnejo priprave, glava je čista, motiviran sem, kot že dolgo ne."

Bolečine v hrbtu so preteklost

"Vinko" pravi, da fizična priprava nikakor ni vprašljiva, a če si v odbojki toliko časa brez močnih tekem, se to pozna. "Prišel sem iz okolja, kjer je bil vsak trening kot ena močna tekma, potem pa sem prišel na nivo slovenske lige. To se vsekakor pozna, a najpomembnejše je, da sem bil v stiku z žogo, vse ostalo pa bo še prišlo, upam, da čim hitreje." Dejan je v tem času pavziranja veliko delal tudi na preventivi poškodb, saj je imel v preteklosti z njimi ne malo težav. Mučil ga je predvsem hrbet, a ta nevšečnost je zdaj za njim.

Hud boj za ekipo z Ropretom in Brulcem

Med sedemnajsterico sta poleg Vinčića še dva podajalca, in sicer Gregor Ropret (ACH Volley) in mladi biser slovenske odbojke Jan Brulec (Calcit Volleyball). Pred začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo bo eden zagotovo odpadel. Kako na to gleda Dejan? "Vsak si mora mesto v reprezentanci zaslužiti. Vsak si mora tako dvanajsterico kot šesterico zagotoviti s kvaliteto in igrami na terenu. Vemo kakšno sezono je imel Ropret in kakšno Brulec. Oba sta za moje pojme odlično opravila svojo nalogo. Nikakor nisem na priprave prišel z mišljenjem, tukaj sem, zame mora biti mesto. Tukaj sem zgolj zato, da pokažem selektorju, da še vedno znam igrati odbojko. Ali bo to dovolj za mesto na dokončnem spisku, pa bomo videli. Vsekakor bom dal svoj maksimum, videli pa bomo, če bo to dovolj."

Ne spreglejte