Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jan Tomše

Ponedeljek,
8. 2. 2016,
21.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Conor McGregor

Ponedeljek, 8. 2. 2016, 21.37

8 let

Conor McGregor: Prvak v supertežki kategoriji je strahopetec

Jan Tomše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Conor McGregor je najboljši borec lanskega leta po izboru britanske revije Fighters Only. Prireditev v Las Vegasu je preskočil, oglasil se je z videom v svojem slogu: sebe je hvalil, druge sesuval.

Irski borec Conor McGregor je pred dvema mesecema na glavo obrnil borilni svet, ko je v rekordnih 13 sekundah z udarcem na rob brade nokavtiral brazilskega virtuoza Joseja Alda in tako postal novi UFC prvak v peresni kategoriji (do 65,8 kilograma). Po zaslugi fantastičnega leta Notorious v zadnjih tednih pobira nazive najboljšega, Fighter of the Year 2015 (borec leta, op. a.) je postal tudi po izboru britanske revije Fighters Only.

"Rekordi čakajo, da jih zrušim" Podelitev je bila minuli konec tedna v ameriškem Las Vegasu, McGregor pa je zbrane v dvorani nagovoril s kratkim videom iz domače Irske. V minuto in pol dolgem monologu njegov iz teme obsijani obraz dokazuje, da ne more sleči lastne kože: sebi zapoje odo vsemogočnega, nato se zakadi v najvišjo UFC kategorijo.

Na tarči sta se znašla supertežkaša Fabricio Werdum in Cain Velasquez, ki sta prejšnji mesec zaradi poškodb eden za drugim odstopila od februarskega dvoboja za naslov prvaka. "Ja kakšen prvak pa je to, da se sklicuje na bolečine v prstu. To je navaden strahopetec!"

"Zahvaljujem se za nagrado. Žal mi je, da je ne morem prevzeti. Zradirati moram še enega (starega) šampiona. Rekordi čakajo, da jih zrušim. Začutiti moram nove kosti."

Holly Holm štiri nagrade Štiri nagrade po izboru britanskih novinarjev je na prireditvi pobrala Holly Holm, zasluga gre zmagi nad najnevarnejšo žensko na svetu Rondo Rousey novembra lani. Ob nazivu Female Fighter of the Year 2015 je domov odnesla še priznanje za največji preboj, presenečenje in najboljši nokavt lanskega leta. Osvežimo spomin, Holmova je Rouseyevo v osmerokotniku pošteno tresla že v prvi rundi, v drugi pa nad njo izvedla eksekucijo z nožnim udarcem v glavo in s serijo na parterju.

McGregor in Holmova bosta nastopila v glavnih dvobojih večera na dogodku UFC 196, ki bo 5. marca v Las Vegasu. Z zmago proti prvaku v lahko-težki kategoriji (do 70,3 kilograma), Brazilcu Rafaelu Dos Anjosu, bi McGregor prevzel še drugi pas UFC in tako postal sploh prvi borec, ki sočasno vlada dvema kategorijama. Holmova bo šampionsko zvezdo branila proti ameriški rojakinji Mieshi Tate.

Video: McGregor se na Dos Anjosa pripravlja z izraelskim učiteljem gibanja Idom Portalom

Ne spreglejte