Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 7. 2012,
6.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

David Haye

Nedelja, 15. 7. 2012, 6.25

7 let, 12 mesecev

Chisora padel v peti rundi, s Hayem odslej prijatelja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Težko pričakovani boksarski dvoboj težke kategorije med angleškima divjakoma Dereckom Chisoro in Davidom Hayejem, se je v soboto zvečer končal s suvereno zmago slednjega.

Vsega pet rund je potreboval 31-letni Londončan Haye, da je zmagoslavno končal spor z 28-letnim rojakom Chisoro, ki se je vlekel in stopnjeval vse od njunega februarskega pretepa na novinarski konferenci po dvoboju Chisora – Vitalij Kličko v Münchnu.

Odtlej je med Angležema padlo mnogo zmerljivk, a sinoči je v ringu na londonskem štadionu Upton Park pred okoli 30.000 gledalci glasneje in mnogo bolj prepričljivo "govoril" Haye. Okornega Chisoro je v peti rundi dvoboja najprej položil z močnim levim krošejem, ta je vstal, a se le nekaj trenutkov kasneje po neusmiljeni Hayevi kombinaciji spet znašel na tleh in sodnik v ringu je dvoboj prekinil. Haye se je tako veselil svoje 26. zmage, že 24. z nokavtom. Večmesečni spor sta borca po dvoboju zaključila s prijateljskim objemom.

Haye, ki se je po lanskem porazu z Vladmirjem Kličkom upokojil, se je torej zmagoslavno vrnil na boksarsko sceno in nekaj bodic že usmeril proti Vladimirjevemu starejšemu bratu Vitaliju. "V svet sem poslal zastrašujoče sporočilo. Presenečen bi bil, če bi se po tem Vitalij še hotel pomeriti z menoj," je povedal po sobotni zmagi in začel novo "vojno" besed, s katero bržčas želi izsiliti še dvoboj z Vitalijem, pa čeprav se je njegovo zadnje srečanje s priimkom Kličko končalo sila klavrno. Julija lani je namreč v Hamburgu po nadvse neprepričljivi predstavi pas svetovnega prvaka verzije WBA predal Vladimirju. V Zimbabveju rojeni Chisora je utrpel še tretji poraz zapored, četrtega v karieri poklicnega boksarja. Ob tem ima na računu 15 zmag.

Dvoboj je potekal pod licenco Luksemburške zveze, saj je britanska Chisori in Hayeu zaradi nešportnega vedenja v Münchnu licenci odvzela.

Ne spreglejte