Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 11. 2017,
11.50

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Tyson Fury Tony Bellew David Haye boks

Torek, 21. 11. 2017, 11.50

6 let, 5 mesecev

Padec po stopnicah odnesel predbožični boksarski spektakel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Tony Bellew David Haye | Foto Reuters

Foto: Reuters

Letos 17. decembra bi se morala v londonski dvorani O2 v angleškem boksarskem spektaklu pomeriti Londončan David Haye in Liverpoolčan Tony Bellew, a dvoboja takrat ne bo. Haye se je poškodoval na treningu, po padcu po stopnicah si je strgal biceps.

Haye in Bellew sta se pripravljala na povratni dvoboj, njun prvi obračun je marca letos dobil 34-letni Liverpoolčan s tehničnim nokavtom v 11. rundi. Haye si je na tem dvoboju že v šesti rundi strgal Ahilovo tetivo in nato vztrajal v ringu vse do predzadnje runde, ko mu je že zmanjkovalo moči. Po knockdownu je njegov trener v ring vrgel brisačo. Težave s poškodbami 37-letnega Haya se nadaljujejo.

"Z velikim obžalovanjem sporočam, da je moj težko pričakovani dvoboj s Tonyjem Bellewom prestavljen na 24. marec ali 5. maj," je sporočil Haye. Na treningu za decembrski obračun je padel po stopnicah in si strgal biceps. Že v ponedeljek so ga operirali, prepričan je, da bo prihodnje leto spet stopil v ring.

Vrhunci marčevskega dvoboja Bellewa in Haya:

Padel po stopnicah

"Na kondicijskem teku po stopnicah, ki sem ga brez incidenta opravil že večstokrat, mi je spodrsnilo. Instiktivno sem se prijel za ograjo, da se ne bi skotalil v globino, in pri tem mi je nekako uspelo poškodovati biceps," je še zapisal Londončan, ki smo ga bolje spoznali leta 2011, ko se je spopadel z Vladimirjem Kličkom in izgubil po soglasni sodniški odločitvi.

Tudi s Kličkom naj bi se Haye bojeval poškodovan, takrat je svoj poraz pripisoval zlomljenemu palcu na nogi, ki naj bi mu onemogočil normalno gibanje.

Bellew bo počakal

Bellew, nekdanji svetovni prvak v kategoriji cruiser, je v svojem prvem dvoboju težke kategorije z zmago nad izkušenejšim Hayem presenetil, zaradi odpovedi oziroma prestavitve povratnega dvoboja pa je razočaran. "Močno sem razočaran. Ne le zaradi sebe, še bolj zaradi navijačev. A to razočaranje bom prebrodil čez božič, ki ga bom preživel z družino, nato pa se bom takoj lotil priprav na nov termin," je dejal Bellew.

Ponuja se Tyson Fury

Bellewu se je za nasprotnika ponudil tudi Tyson Fury. Manchesterski orjak, nekdanji svetovni prvak, je imel zadnje čase težave z zdravjem in ga v ringu ni bilo vse od 28. novembra leta 2015, ko je premagal Vladimirja Klička. Zdaj se 29-letnik vrača, v telovadnici že izgublja številne odvečne kilograme, prek Twitterja pa je sporočil: "Kdo si želi videti mene in Tonyja Bellewa v težki kategoriji? Manchester proti Liverpoolu!"

Ne spreglejte