Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
31. 3. 2016,
13.33

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

David Haye Arnold Gjergjaj boks

Četrtek, 31. 3. 2016, 13.33

7 let, 11 mesecev

David Haye izbral kosovsko kobro, ki ima več zmag kot Tyson Fury (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Britanski boksar David Haye se bo 21. maja v O2 Areni v Londonu pomeril s povsem neznanim, na Kosovu rojenim Švicarjem Arnoldom Gjergjajem.

Že 35-letni veteran, ki je po treh letih in pol mirovanja januarja odpihnil Avstralca Marka de Morija, je izbral novo tarčo. To bo Švicar kosovskih korenin, ki je do zdaj dobil vseh svojih 29 dvobojev med profesionalci in je še brez poraza.

To ga med težkaši uvršča na drugo mesto po zaporednih zmagah. Boljši je le svetovni prvak po verziji WBC Doentay Wilder (36 zmag brez poraza), svetovni prvak v WBA in WBO Tyson Fury pa je po zmagi na Vladimirjem Kličkom pri 25 zmagah.

Del zaslužka tudi za nesrečnega Blackwella

Haye je na novinarski konferenci dvoboja povedal še, da bo 10 odstotkov zaslužka od vstopnic šlo v roke nesrečnemu Nicku Blackwellu, ki je še vedno v umetni komi. Nesrečni Britanec jo je skupil prejšnjo soboto, ko ga je v boju za naslov britanskega prvaka v srednjetežki kategoriji premagal Chris Eubank jr. Sodnik je dvoboj prekinil v deseti rundi, a bi ga očitno moral prej, saj se je Blackwell kmalu po dvoboju zaradi krvavitve v možganih zgrudil. 

Tukaj je treba dodati, da je kosovski Albanec do zdaj le enkrat boksal zunaj meja Švice, kjer tudi živi, in ne bi smel predstavljati prav nobene resne grožnje nekdanjemu svetovnemu prvaku. "Vesel sem, da se bom tako hitro vrnil v ring. To je tudi moj načrt, da vsake tri mesece nokavtiram enega nasprotnika in se počasi pripravim za napad na svetovni naslov," je po objavi dvoboja z Gjergjajem povedal Haye, ki je v svoji dozdajšnji karieri izgubil dvakrat. Leta 2004 ga je v peti rundi s TKO premagal rojak Carl Thompson, leta 2011 pa šele po sodniški odločitvi Vladimir Kličko.

"To je moj največji dvoboj do zdaj in priložnost, ki je ne bom zapravil. Spoštujem Hayemakerja, bil je zelo dober boksar pred petimi leti, a njegovi najboljši časi so mimo. V London prihajam po zmago. Sem neporažen in hočem, da tako tudi ostane," je brez vsakršnega strahu dejal tudi Kobra.

Kaj zmore Arnold Gjergjaj - Kobra?


Ne spreglejte