Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
26. 10. 2015,
11.32

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

odbojka Tine Urnaut Mitja Gasparini Klemen Čebulj Alen Šket Jan Pokeršnik Dejan Vinčić Jani Kovačič Jan Klobučar Alen Pajenk Sara Hutinski Lana Ščuka Eva Mori Sonja Borovinšek Jan Planinc Anja Zdovc Valentina Založnik Danijel Koncilja Uroš Pavlovič Nejc Pušnik Karmen Kočar

Ponedeljek, 26. 10. 2015, 11.32

4 leta, 1 mesec

Čeprav je bloker, tako dobro v bloku še ni igral

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ponovno smo se sprehodili čez dosežke slovenskih odbojkarjev, ki si kruh služijo v tujini. Veseli, da je Klemen Čebulj le debitiral za Lube Civitanovo, Alen Pajenk pa je najboljši bloker v Turčiji.

V preteklem tednu je bila na sporedu liga prvakov. Po velikem razočaranju ACH Volleyja, ki je grdo počepnil tam, kjer se ni pričakovalo, je slovenske ljubitelje odbojke razveselil prvi nastop Klemna Čebulja za novega delodajalca. Slovenski sprejemalec je po težavah s poškodbo trebušne mišice pripravljen in bo zdaj lahko tudi v Lubeju pokazal, kaj zna. Korošec je debitiral kar na derbiju z poljskim Belchatowim, odigral celotno srečanje in dosegel 13 točk.

Manj uspešna sta bila Gregor Ropret (Hypo Tirol) in Jan Pokeršnik (Lugano), medtem ko je Tine Urnaut (Trentino) svoje soigralce spremljal le s tribune. Očitno poškodba rebra še ni povsem odpravljena in bo do dokončne vrnitve na igrišče potreben še kakšen dan več, kot se je pričakovalo.

V pokalu CEV sta se v nadaljevanje tekmovanja uvrstila Cannes Janija Kovačiča in Posojilnica Dob, ki jo vodi Matjaž Hafner, ekipa Karlovarsko Jana Planinca pa ni imela možnosti proti Perugii.

V polnem pogonu le Šket

V italijanskem prvenstvu so se v nadaljevanju tedna zmage veselili vsi trije slovenski predstavniki. Čebulj je po tekmi v ligi prvakov proti Veroni slovenskega selektorja Andree Gianija igral bolj obrobno vlogo, a vseeno se je Lube sprehodil do zmage. Latina Alena Šketa se je po drami veselila novih točk proti Milanu, Trentino pa je v derbiju med kandidatoma za končni naslov premagal Modeno. Urnaut tudi tokrat ni igral, pri Modeni pa so bili brez prvega zvezdnika Earvina N'Gapetha.

Kovačič po Vinčiću strl še Gasparinija

V Franciji so po tragediji spet začeli tekmovanja. Takoj po nenačrtovanem premoru sta se udarila Kovačič in Mitja Gasparini. Cannes je bil po petih nizih boljši od Parižanov, Izoljan je dosegel 19 točk, čeprav mu v napadu ni in ni steklo. Slovenski bombarder je za tak izkupiček porabil kar 41 žog.

Tako še ni igral

Alen Pajenk je v Turčiji dosegel novo zmago. V izenačenem dvoboju (3:2) proti ekipi, ki nastopa v ligi prvakov, Ziraatu Bankasiju je dosegel 12 točk, od tega kar pet z blokom, v napadu pa je v šestnajstih napadih dosegel "le" sedem točk.

Slovenski bloker, ne glede na to, da je blokiranje nasprotnika njegova primarna naloga, tako dobro v bloku še nikoli ni igral. S 16 bloki je trenutno tudi najboljši v tem elementu v turškem prvenstvu.

Djordjević tarna nad mrazom, a blesti na igrišču

Alen Djordjević, ki je v lanski sezoni nekaj mesecev skupaj z Vinčićem v Franciji igral za Narbonne, v tej sezoni igra za finsko Sampo. Čeprav pravi, da mu mrzlo vreme ne godi preveč, morda tudi zato, ker je že nekajkrat zbolel, mu gre na severu Evrope odlično. Alen je prvi mož ekipe in tudi prvi po točkah. Djordjević je na devetih tekmah dosegel 143 točk, kar je nekaj več kot štiri točke na niz.

Ne spreglejte