Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
14. 9. 2014,
14.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Floyd Mayweather boks Las Vegas

Nedelja, 14. 9. 2014, 14.23

8 let

"Če imajo sodniki raje reve, kot je Mayweather, nimam kaj" (foto)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Argentinec Marcos Maidana ni izkoristil popravnega izpita in je moral še drugič po sodniški odločitvi priznati premoč Floydu Mayweatherju, ki je ubranil pasova v WBC in WBA velterske kategorije.

Izjemni Američan je v svoji 18-letni karieri zmagal že na 47. dvoboju, ob tem pa nikoli izgubil. Sodniki v hotelu MGM v Las Vegasu so bili po dvoboju soglasni. Dva sta dvoboj ocenila s 116:111, eden pa 115:112.

Zaslužil 25 milijonov evrov

"Veliko bolje sem se počutil v najinem majskem prvem dvoboju, prejel sem nekaj udarcev, ki jih ne bi smel, a to je šport, " je z novimi 25 milijoni evri v žepu razlagal boksar z vzdevkom "Denar". "V 18 letih v tem lepem športu sem resnično užival. Rad bi se zahvalil vsem mojim navijačem in oboževalcem, ki so me skozi ta leta podpirali. Ne vem, kaj bi brez vas," je tudi svojo čustveno plat pokazal Američan.

Prepričan, da je storil dovolj za zmago

Po dvoboju je bil v Las Vegasu ponovno razočaran Argentinec, a skozi prizmo svojih oči je storil več kot dovolj za zmago. Tudi drugič ga sodniki niso "uslišali".

"Vesel sem, da sem se lahko še enkrat pomeril z Mayweatherjem. Mislim, da sem naredil veliko delo, a če sodniki favorizirajo boksarske reve, kot je Floyd, nimam kaj. Ves čas teče in beži. Vem, da je bil premagljiv. Če Floyda napadeš, ne ve, kaj bi storil, je kot kokoš brez glave, a kot že rečeno, noge ima izredno hitre in to je še edino, kar ga rešuje."

Leta 2015 napovedal konec kariere

Američan, ki ima že zrelih 37 let, je že pred nedeljskim dvobojem napovedal, da bo prihodnje leto njegovo zadnje. Ni izključil, da bi se ravno za slovo udaril z Filipincem Mannyjem Pacquiaom in Britancem Amirjem Khanom. In če bi oba dvoboja dobil, bi se na večni lestvici izenačil z legendarnim boksarjem Rockyjem Marcianom, ki je leta 1956 pri 32 letih končal športno pot. Ameriški boksar italijanskih korenin se je brez poraza upokojil z 49. zmagami.

Mnogi napovedujejo, sploh tisti, ki bolje poznajo Floyda, da bi lahko v njegovem zadnjem letu boksal celo trikrat in tako skušal preskočiti Marciana. Ali se bo to dejansko zgodilo, pa bomo videli.

Ne spreglejte