Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 12. 2011,
19.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Calcit Volleyball

Sreda, 7. 12. 2011, 19.32

8 let

Calcit vstal od mrtvih v "zlatem nizu"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Odbojkarice Calcita Volleyballa so se uvrstile v tretji krog pokala challenge, potem ko so v drugem izločile ukrajinsko Severodončanko iz Severnodonca.

Prvo tekmo v Kamniku so dobile s 3:1, v povratni tekmi pa izgubile z 0:3 (-15, -21, -22), a nato s 15:12 dobile odločilni, zlati niz.

Domači organizatorji so glede na obisk tekme dobro opravili svoje delo, saj so pred tekmo kamniško ekipo hvalili s presežniki in tako še dodatno stimulirali domačo publiko, ki je polnila dvorano v Ukrajini že uro pred začetkom. Na žalost pa se kamniški tabor letos v evropskih pokalih ne more izogniti poškodbam. V Sloveniji je ostala Lea Urbančičeva (libero), pred tekmo v Ukrajini pa se je poškodovala še Teja Lenarčič, tako da je priložnost za igro na mestu podajalke dobila mlada Eva Mori.

Začetek prvega niza ni kazal na to, da bodo Kamničanke tako popustile v nadaljevanju. Po izenačenem uvodu so domače vse servise usmerile stran od Petre Kramolc, poleg tega pa so še dobro servirale, posledica je bilo osem direktnih servis točk. Svoje pa je dodal še stranski sodnik Milan Todorov iz Bolgarije, ki je calcitovkam kot za šalo piskal napake.

Pri Kamničankah je bila v prvem nizu razigrana le Tjaša Turnšek, kar je bilo premalo za kaj več kot 15 točk. Tudi drugi niz je odprl Todorov, ki je piskal dve napačni postavitvi in dve mreži, tako da so domače hitro povedle. Trener Calcitovk Oleg Gorbačov je sredi niza vseeno poizkusil z Lenarčičevo, nato pa še z Elmino Handanović in Tiso Ljubetić. Vodstvo 16:9 pa je bilo že previsoko, da bi Kamničanke kljub dobri končnici lahko ogrozile domače.

Začetek tretjega niza so domače odprle z 10:0, predvsem po zaslugi odličnega bloka in napak Calcitovk. A Kamničanke se niso predale. Po odličnih servisih Amele Hadžić so se približale na 7:11 in pozneje celo na 15:16. Sledile pa so štiri točke domačih, ki so kljub dvema asoma Turnškove tekmo brez težav dobile, tako da je odločal zlati niz, ki so ga bolje začele domače. Povedle so s 7:4, potem pa so začele Calcitovke leteti po zraku. Točke Handanovićeve, blok in as Dadžićeve, odlična Kramolčeva v napadu in dvorana je obmolknila, saj je na semaforju hitro kazalo 14:8 za Calcit Volleyball. Domače so sicer znižale na 14:12, a je Kramolčeva vendarle uspela zaključiti delo.

Ne spreglejte