Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 1. 2012,
22.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Calcit Volleyball

Četrtek, 12. 1. 2012, 22.23

8 let

Calcit Volleyball poražen že v prvi tekmi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Odbojkarji Calcita Volleyballa so v prvi tekmi šestnajstine finala pokala challenge v Kamniku izgubili proti belgijski ekipi Prefaxis Menen z 1:3 (-22, 23, -22, -25).

Za odbojkarje kamniškega Calcita Volleyballa bo očitno že drugič v sezoni usodna belgijska ekipa. Potem ko jih je Aquacare Halen novembra po zlatem nizu izločil iz pokala Cev, se varovancem Luke Slabeta po prvi tekmi 1/16 finala pokala challenge ne piše nič dobrega niti proti ekipi zdaj že nekdanjega slovenskega reprezentanta Dragana Radovića, Prefaxisu Menenu (na lestvici belgijskega prvenstva je na petem mestu, mesto pred Halenom). Ta sicer v Kamniku ni posebej blestela, ekipi sta bili enakovredni, toda vseeno prišla do prednosti, ki jo bo v povratni tekmi naslednjo sredo v domači dvorani težko zapravila.

"Odločila je svežina, te moje igralci niso imeli. Gre za dve enakovredni ekipi, odločale so malenkosti. Naredili smo ogromno napak pri servisih, nekatere v trenutkih, ko se je niz lomil ali celo odločal. Zaradi tega smo tekmo tudi izgubili. A optimizem nas ni zapustil. Še vedno verjamemo, da se lahko uvrstimo naprej, možnosti vsekakor obstajajo. Najprej pa moramo ugotoviti, kako spočiti igralce. Najprej za sredino prvenstveno tekmo proti Mariboru, nato pa še za gostovanje v Belgiji," je po tekmi dejal trener Calcita Luka Slabe.

Kamničani so s servisi Matije Jereba na začetku prvega niza sicer povedli s 3:0, a se je hitro pokazalo, da bodo imeli težave predvsem z nepotrebnimi napakami. Teh - s servisom so jih tekmecem v prvem nizu poklonili kar sedem - niso mogli popraviti s solidnimi drugimi elementi, čeprav belgijska ekipa ni pokazala nič posebnega. A dovolj, da je pri izidu 9:10 prvič povedla, nato pa minimalno prednost držala vse do vstopa v končnico, kjer je za dve zaporedni točki poskrbel Radović, tako da je niz pripadel gostom.

Tem se je v prvem delu kazala luknja v sredini obrambe, kar so Kamničani, ki so pri servisih še naprej grešili, poskušali bolje izkoristiti. In to jim je tudi uspelo, z uspešnimi napadalnimi akcijami so prevzeli pobudo ter postopoma večali prednost. A le do drugega tehničnega odmora, pri katerem je bilo 16:12 (pred tem so vodili tudi za pet točk), nato pa jim je nekaj napak vzelo samozavest, tako da sta bili ekipi na 20. točki poravnani. Toda tudi gosti so delali napake, po zaslugi teh je vendarle prišlo do izenačenja na 1:1, potem ko so pri branjenju druge zaključne žoge s servisom poslali žogo v mrežo. Pred tem je domačim ključno točko z blokom priskrbel Jernej Stavbar.

Že prva dva niza sta bila izenačena, toda tako kot tretji vendarle ne. Ekipi sta bila v njem kar 16-krat poravnani. Večji del so vodili gosti, domači so prvič in zadnjič povedli po dveh zaporednih blokih z 18:17. Nato pa so Belgijci po težavah domačih s sprejemom z delnim izidom 6:1 ušli in spet prišli do prednosti v osvojenih nizih. Domači so imeli sicer priložnost, da se povsem približajo, saj so pri izidu 21:23 imeli napad, ki pa ga niso izkoristili, kar so tekmeci kaznovali.

Videti je bilo, da bodo gosti imeli najlažje delo v četrtem nizu, ko so po izenačenem začetku povedli s 15:10, pozneje tudi s 17:11. A borbeni gostitelji so izenačili na 22:22, nato rešili dve zaključni žogi, tretje pa po napaki Klemna Hribarja ne.

Ne spreglejte