Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 9. 2015,
21.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

odbojka evropsko prvenstvo Bruno Najdič Iza Mlakar

Nedelja, 27. 9. 2015, 21.58

8 let

Bruno Najdič: V tekme vstopamo s preveč strahospoštovanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"To niso dobre stvari, v tekme stopamo preveč nesproščeno, preveč razmišljamo o kakovosti drugih," je po porazu z Italijo (1:3) dejal slovenski selektor.

Bruno Najdič, selektor Slovenije: "Slabo smo začeli. Po eni strani razumem, da je težko igrati proti taki ekipi, razumem, da je psihično težko stopiti in odigrati tekmo, kot smo jo zmožni. Nekaj upanja mi daje tretji niz, a spet ne razumem, kaj se je zgodilo na začetku četrtega. To niso dobre stvari, v tekme vstopamo s preveč strahospoštovanja do tekmic, preveč nesproščeno, preveč razmišljamo o kakovosti drugih. Je pa tudi res, da nam Nizozemska in Italija nista ponudila možnosti, da bi do konca razvili svojo igro, žoge njihovih igralk so premočne, njihove igralke so previsoke, da bi mi igrali blok-obrambo, ki nas je krasila v pripravljalnem delu. Tudi s servisom teh ekip ne moremo premakniti. Danes spet pogrešal prvi tempo, skozi pripravljalni del je bil to naš najboljši napad, tu ga nimamo. Danes smo dobro funkcionirali z Moniko Potokar in Anjo Zdovc na sprejemu, dobili smo tudi Izo Mlakar, dobili smo tudi niz, z 0:9 ne bomo odšli domov. Res je, da so v tretjem nizu spremenili postavo, a tudi "rezervistke" so odlične igralke, ki nastopajo za odlične ekipe, tako da na dobljen niz ne gledam kot na nekaj podarjenega. Če bomo v glavi določene stvari razčistili, proti Poljski nismo povsem brez možnosti."

Saša Planinšec, blokerka Slovenije: "To je naše prvo evropsko prvenstvo, vse smo pod vtisom tega, razpoloženje nam niha, smo povsem neizkušena ekipa. Včerajšnji poraz nas je dotolkel, posledica tega je bil tudi današnji prestrašen začetek. Zelo pomembno pa je, da smo dobile niz, da smo nekaj presekale, da smo si dokazale, da lahko igramo z velesilami. To si lahko štejemo v čast, to nam lahko daje dodatno vzpodbudo, da jutri pokažemo boljšo igro in osvojimo ne le niz, ampak tri."

Iza Mlakar, korektor Slovenije: Enostavno je bilo v igri preveč nihanj. Na igrišče bi morale stopiti bolj odločno, z več samozavesti, enostavno smo jih preveč spoštovale. Morale bi pokazati boljšo igro, smo pa dosegle en cilj, osvojili smo niz. Zaradi tega smo zadovoljne, zadovoljna sem tudi s svojo predstavo, čeprav je bilo tudi pri meni nekaj nihanj. Za jutri napovedujem boljšo predstavo, naredile bomo vse, da zmagamo Poljakinje. Najbolj se zanašamo na naš servis."

Mojca Božič, podajalka Slovenije: "Od začetka se je čutila nervoza, čutilo se je preveliko spoštovanje do tekmic. Igra dolgo časa ni stekla, ko pa smo se sprostile, je bilo mnogo bolje, celo osvojile smo niz, za nas zlata vreden. Za nas je to že velika stvar. Imamo pa v igri še precej rezerv, upam, da jih bomo pokazale proti Poljski. Vemo, kaj nam jutri prinaša zmaga, videli pa bomo, kaj lahko storimo."

Ne spreglejte