Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 9. 2015,
13.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Bernardo Rezende Stožice priprave svetovna liga

Torek, 8. 9. 2015, 13.13

8 let

Brazilski odbojkarski superzvezdnik: Slovenija ima vrhunske odbojkarje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Brazilski odbojkarji, olimpijski in svetovni podprvaki, so že prispeli v Slovenijo, kjer jih v sredo in četrtek čakata pripravljalni tekmi proti naši izbrani vrsti.

Selektor Bernardo Rezende je v Ljubljano pripeljal vse svoje zvezdnike, ki se že veselijo obračunov s slovenskimi odbojkarji.

Brazilcem, ki so v okviru svoje pripravljalne turneje po ZDA in Evropi premagali že dve odbojkarski velesili, udeleženko zaključnega turnirja svetovne lige, reprezentanco ZDA, in izbrano vrsto Francije, zmagovalko letošnje svetovne lige, bodo tokrat tako nasproti stali slovenski odbojkarji. Ti za igralce, ki trenutno sestavljajo enega najboljših moštev na svetu, niso uganka.

Eden največjih brazilskih zvezdnikov Leandro Vissoto je ob prihodu v Slovenijo za slovenske odbojkarje našel le izbrane besede. "Slovenska reprezentanca je sestavljena iz zelo kakovostnih igralcev, ki imajo predvsem v italijanski ligi za sabo že nekaj zelo uspešnih sezon. Imel sem priložnost, da sem zaigral proti Tinetu Urnautu in Alenu Pajenku, dvema vrhunskima odbojkarjema. Spremljam tudi igre in napredek Alena Šketa in Klemna Čebulja, dveh odličnih igralcev z velikim potencialom. Vem tudi, da so se Slovenci šele dobro začeli pripravljati na evropsko prvenstvo, a sem prepričan, da nas čakata dve zelo dobri tekmi," je povedal brazilski zvezdnik.

Tudi o slovenskem selektorju v superlativih Vissotto pa ne pozna le slovenskih igralcev, ampak tudi slovenskega selektorja Andreo Gianija, ki ga globoko ceni in o njem govori le v presežnikih. "Andrea je izjemen človek. Še danes sem počaščen, da sem pri svojih 23 letih, ko sem prišel v Italijo, lahko zaigral proti njemu. Prav tako sem ves čas spremljal njegov prehod od igralca do trenerja, ki je bil neverjeten. Zares dobro se znajde v tej novi vlogi – tako v svojem klubu Veroni, s katerim dosega velike uspehe, kot v reprezentanci. Prepričan sem, da bo s svojimi bogatimi izkušnjami iz italijanske reprezentance, v kateri je dolgo deloval kot pomočnik selektorja in veliko delal tudi z mladimi, znal pomagati tudi slovenskim odbojkarjem in slovenski reprezentanci. Za zdaj je na zelo dobri poti."

Ne spreglejte