Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
9. 5. 2013,
10.12

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Dejan Kralj Simon Hočevar

Četrtek, 9. 5. 2013, 10.12

1 leto, 1 mesec

Bolje, da skrajšajo progo, kot da jo prestavijo na zgornji del

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Boljši poznavalci se bodo spomnili, da je bilo na Soči že organizirano evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah. To je bilo že davnega leta 1999.

Tistega leta so tekmovali le v klasičnem spustu. Edino posamično medaljo je za Slovenijo priveslal kanuist Borut Horvat, ki je osvojil srebrno medaljo. Slovenska reprezentanca pa si je takrat priveslala še dve medalji. V ekipnih vožnjah so bili kanuisti srebrni, kajakašice pa so si priveslale bron. V posamični konkurenci se je med slovenskimi kajakašicami najbolje odrezala Živa Cankar, ki je bila 9., med kajakaši pa je bil najboljši Dejan Kralj z 10. mestom. V kanuju dvosedu ni bilo slovenskih predstavnikov.

Od takratne reprezentance sta aktivna tekmovalca ostala le še Simon Hočevar in Dejan Kralj. Prvi bo nastopil tudi na tem evropskem prvenstvu, medtem ko Dejan Kralj tekmuje v disciplini slalom. Z Dejanom smo obudili spomine na takratno evropsko prvenstvo. "Uh, kje je že to, moram kar malo razmisliti. Spomnim se, da se takrat nisem uvrstil v slalomsko reprezentanco, zato sem se odločil, da bom tekmoval na evropskem prvenstvu v spustu. Bilo je lepo vreme in tudi vodostaj Soče je bil idealen. Prvenstvo imam v lepem spominu, saj je kar 'letelo' dol. Malce je škoda ekipne tekme (5. mesto). Vasja Kavs se ja takrat zaletel v eno izmed skal, tako da je šlo kar nekaj časa po zlu, sicer bi lahko dobili medaljo," se spominja Laky, ki meni, da se je vodstvo tekmovanja kar pravilno odločilo glede skrajšanja proge to leto. Vodostaj je te dni res visok, tako da je proga zahtevna. Če bi se v zadnjem delu proge prevrnil in plaval, je vprašanje, kje bi šele prišel ven. Bolje, da skrajšajo progo, kot pa da tekmovanje prestavijo na zgornjo traso, kjer Soča mirna," trezno razmišlja Dejan, ki te dni pili formo za izbirne tekme v slalomu.

Ne spreglejte