Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 2. 2020,
8.15

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,24

4

Natisni članek

Tyson Fury Deontay Wilder

Nedelja, 23. 2. 2020, 8.15

4 leta, 1 mesec

povratni dvoboj boksarske težke kategorije WBC

Tyson Fury z mojstrovino nazaj na tron, Američan v bolnišnico #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,24

4

Deontay Wilder Tyson Fury | Tyson Fury je znova na boksarskem prestolu. | Foto Reuters

Tyson Fury je znova na boksarskem prestolu.

Foto: Reuters

Britanec Tyson Fury se je vrnil na svetovni boksarski prestol. V težko pričakovanem povratnem dvoboju boksarske težke kategorije WBC z Američanom Deontayem Wilderjem v Las Vegasu je z dominantno predstavo po sedmih rundah drugič v karieri osvojil naslov.

Dvoboj je sredi sedme runde predal Wilderjev strokovni štab. Pred tem dvobojem neporažen Američan se je takrat namreč le še stežka držal na nogah po številnih prejetih udarcih 31-letnega Britanca, ki je prikazal izjemno napadalen boks.

Wilder je v tretji in peti rundi pristal na tleh, v šesti je začel krvaveti iz ušesa. Pred predajo je 34-letnega Američana Fury stisnil v kot in napadel s kombinacijo močnih udarcev.

Trenutek, ko je Wilderjeva ekipa v ring vrgla brisačo, ki je oznanila predajo:

Fury: Sem mož beseda

"Povedal sem vsem, da se bo Gypsy King vrnil na prestol. Po mojem zadnjem dvoboju so me vsi odpisali. Imel sem premalo kilogramov, bil sem pretreniran, a sem uničevalec. Ni slabo za nekoga, ki ima blazine na rokah," se je po veliki zmagi pošalil neporaženi Fury, ki je po zadnjem dvoboju zamenjal trenerja, Bena Davisona je zamenjal Sugar Hill, in vse skupaj se je izkazalo za mojstrsko potezo. "Sem mož beseda. Povedal sem Wilderju in njegovi ekipi, da smo trenirali za nokavt, na pripravah se nismo šalili. Boril se je z najboljšo izvedbo Furyja. Glede na to, kakšen borec je, pričakujem poziv za tretji dvoboj, počakal bom," je še dodal boksar iz Manchestra, ki je na 31 dvoboju zmagal še 30. Ima še en remi, čeprav so bili na prvem dvoboju z Wilderjem vsi sklepčni, da bi moral že tisti dvoboj pripasti Britancu.

Wilder je doživel prvi poraz. "Pripravljen sem iti iz ringa na svojem ščitu, a ekipa se je odločila, kot se je," je razočarano dejal Wilder, ki po prvem porazu ni prišel na novinarsko konferenco, ampak so ga odpeljali na preiskave v bolnišnico.

Dvoboj je sredi sedme runde predal Wilderjev strokovni štab. | Foto: Reuters Dvoboj je sredi sedme runde predal Wilderjev strokovni štab. Foto: Reuters

Razmerje uspešnih udarcev je bilo od samega začetka močno na strani Gypsy Kinga. Ta je, v primerjavi z njuno prvo borbo decembra 2018, ki se je končala s spornim neodločenim izidom, tokrat ubral veliko bolj napadalno taktiko.

Tako se je držal obljube, dane pred dvobojem, da bo Američana premagal v manj kot 12 rundah in s tem uspešno zaključil vrnitev na prestol težke kategorije, kjer je prvič stal leta 2015 po zmagi nad Vladimirjem Kličkom.

Fury se je držal obljube, dane pred dvobojem, da bo Američana premagal v manj kot 12 rundah. | Foto: Reuters Fury se je držal obljube, dane pred dvobojem, da bo Američana premagal v manj kot 12 rundah. Foto: Reuters

S tem pa je tudi spisal enega največjih boksarskih vrnitev v zgodovini, saj je po prvi zmagi zabredel v številne težave. Močno se je zredil, užival prepovedane droge in se bojeval s hudo depresijo. Bil je na tem, da naredi samomor, a se je dvignil in pokazal, da je eden najboljših "težkašev" vseh časov.

Preberite še:

Tyson Fury Deontay Wilder
Sportal "Pošteno mu jih bom naložil in vanj usmeril vse, razen kuhinjskega korita"
Ne spreglejte