Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 7. 2019,
18.07

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Blaž Brodnjak

Torek, 2. 7. 2019, 18.07

4 leta, 9 mesecev

Blaž Brodnjak novi predsednik NTZS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Blaž Brodnjak | Blaž Brodnjak je postal prvi mož slovenske namiznoteniške zveze. | Foto Daniel Novakovič/STA

Blaž Brodnjak je postal prvi mož slovenske namiznoteniške zveze.

Foto: Daniel Novakovič/STA

Na zadnji izredni volilni skupščini, konec prejšnjega tedna, so za novega predsednika Namiznoteniške zveze Slovenije izvolili Blaža Brodnjaka. Predsednik uprave NLB bo na čelu slovenskega namiznega tenisa štiri leta.

Po desetih letih se je z mesta predsednika NTZS umaknil Marjan Hribar, prav tako pa v novem predsedstvu ne bo zdajšnje podpredsednice Biljane Todorovič. Na izredni volilni skupščini je bil Blaž Brodnjak edini kandidat za mesto predsednika NTZS, sicer pa je bil od leta 2013 do 2017 že član predsedstva NTZS.

V novem predsedstvu se k namiznemu tenisu vračata tudi Tibor Šimonka, ki je bil predsednik NTZS od leta 2002 do 2006, in Miroslav Matijaševič, ki je bil v devetdesetih letih prejšnjega stoletja predsednik Združenja trenerjev NTZS, medtem ko je Jože Mermal novinec v tem športu. Preostali člani predsedstva NTZS so še Jože Urh kot predsednik strokovnega sveta, Uroš Slatinšek kot predsednik Združenja trenerjev NTZS in Milana Krmelj kot predsednica Tekmovalne komisije NTZS.

"Nimamo čarobne paličice in tudi denarja ni veliko, zato prelomnih rešitev ne bo čez noč, v transparentnem dialogu pa bomo poskušali najti srednjo in s tem, kolikor se da sprejemljivo pot za čim širši krog slovenskih ljubiteljev namiznega tenisa. Nenazadnje nas zanimajo tudi in predvsem mednarodni tekmovalni uspehi naših tekmovalk in tekmovalcev, s katerimi so nas v zadnjih letih kar nekoliko razvadili," je dejal Brodnjak.

Dodal je, da bo za njihovo vzdržnost in nadgradnjo treba spet razmisliti o in po možnosti aktivirati nacionalni vadbeni center. "Tokrat v Ljubljani, ki učencem, dijakom in študentom ponuja najširše izobraževalne vsebine, hkrati pa je z osrednjim geografskim položajem v povprečju tudi logistično najprijaznejša za igralce iz oddaljenejših krajev po Sloveniji," je še povedal Brodnjak.

Ne spreglejte