Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 10. 2015,
18.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sašo Bertoncelj Alen Dimic Rok Klavora

Petek, 23. 10. 2015, 18.00

8 let

Bertonclja muči komolec, Dimica koleno, Klavora zdrav kot riba

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Za slovenskimi telovadci na svetovnem prvenstvu v Glasgowu je že kar nekaj treningov, kvalifikacije pa jih čakajo v nedeljo.

Sive lase selektorju Sebastijanu Piletiču je najprej povzročil Dimic, edini od Slovencev, ki bo nastopil v mnogoboju, ki si je pred 14 dnevi na Šalamunovem memorialu poškodoval koleno. Sprva je kazalo, da je poškodba hujša, kot pa se je nato izkazalo. Ko je bil vse bolje Dimic, pa so se pojavile težave s komolcem Bertonclju. Pa enem tednu jih je skorajda odpravil, čeprav so še vedno prisotne.

"Absolutno je bolje. Razlika je taka, da en teden nazaj sploh nisem mogel delati, zdaj lahko. Me boli, ampak je to pod nadzorom in lahko delam. Gre za staro zadevo, komolec je slab. Zgodilo se je, da so zadeve ušle izpod nadzora in za seboj potegnile en slab teden," se spominja težav Sašo Bertoncelj.

Te so zdaj preteklost, stanje sicer ni brezhibno, vendar je Škofjeločan navajen trenirati in tekmovati z bolečino. Se je pa zato moral odločiti in se odpovedati težji vaji, katero je izvajal celotno sezono.

"Pod silo nuje, ker ni bilo druge izbire, sva se s trenerjem Sebastijanom Piletičem odločila za vajo z izhodiščno oceno 6,5. En teden treningov mi je ušel, kondicijsko sem sicer ostal na ravni. Mislil sem, da bom lahko določene stvari nadgrajeval, ampak sem se raje vrnil nazaj, na staro vajo, ki mi je pustila največ pozitivnih in dobrih občutkov," o tem slovenski konjenik Bertoncelj, ki je večino največjih uspehov dosegel prav s to vajo: "Tako je, zakaj pa ne bi še enkrat posegel s to vajo v finale. Pri tej vaji ne bo dopuščeno nič napak, vaja bo morala biti perfektna. Če ne bo, bomo lahko 'spakirali kovčke'."

Za konec se je ozrl še proti tekmecem, zdaj je več ali manj dokončno jasno, kdo bo nastopil in kdo ne ter s kakšno vajo. "Malo sem pogledal. Konec koncev treningi, trening tekme so en pokazatelj, realnost je tekmovališče. Vsi imajo svoje težave, Krisztian Berki z ramo, nekaj fantov manjka, ker so dali prioriteto ekipam. Če jaz ne bom naredil vaje, nima veze, kaj bodo ostali delali. Ne obremenjujem se z drugimi, ampak s tem, kar moram sam narediti."

Rok Klavora komaj čaka tekmo na SP

Še vedno brez bolečine ne tekmuje Alen Dimic, ki pa je pred nedeljskim dnevom D odločen: "Imam težave. Na podium treningu nisem poizkusil parterja in preskoka, nobena sesoka z orodja. Slabo je kazalo. Malo sem že skakal na treningu, da vidim, kako noga zdrži. Na tekmo bom šel na polno, nimam kaj izgubiti."

"Vemo, kaj ta tekma pomeni. Veliko je na kocki. Jaz vem, kar moram narediti. Vemo, kaj sem sposoben, zato sem tudi tu. Verjamem, da se mi bodo sanje izpolnile," samozavestno trdi Dimic.

Povsem brez zdravstvenih težav se je na SP pripravljal Rok Klavora, ki bo nastopil na parterju. Tekme se še kako veseli. "Komaj čakam, da bo tekma. En teden smo že tukaj, 'najedel' sem se treninga. Parter je super, podium je bil prav tako super. Res komaj čakam, da bo tekma."

Ne spreglejte